| Ionut123987 a întrebat:

Cum vi se par preturile de 0, 6; 0, 7; 0,8 și un leu la pozele printare 10×15? (având în vedere ca hârtia este cumpărată de mine)?
Voi cu ce preț ați cumpărat/printat poze? Care este prețul care v-ar mulțumi?
Am început o mica afacere, iar preturile sunt cam asa :
1 leu poza peste 50 de bucăți
0, 8 lei poza peste 150de bucăți
0, 7 lei poza peste 200de bucăți
0, 6 lei poza peste300 de bucăți
Vreau sa aud opinia voastră, iar dacă doriți sa comandați, doar spuneți și o sa va dau linkul paginii mele de Facebook, unde putem vorbi.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Castigul la poze 10x15 este relativ foarte mic, avand de vedere ca manopera este identica cu formatele mari.
Deasupra, detaliile sunt mult mai putin vizibile.
Uzura echipamentului si consumul de curent este identic la poza mica si mare.
Rezultat:
Este mult mai avantajos pentru toata lumea daca recomanzi si faci poze de marime dubla (dar de cel putin 18x12), care arata si mai bine si ai si castig mai mare.

In final: numarul clientilor depinde de raportul calitate /pret, iar castigul este determinat de costul si numarul pozelor.

| Ionut123987 explică (pentru Bula):

Pana acum nimeni nu a comandat aceasta mărime. Toată lumea vrea sa le pună în album foto, iar albume pentru poze mai mari sau mai mici de 10×15 nu găsești oriunde. Deci pentru majoritatea oamenilor sunt mai practice cele de 10×15.

| Bula a răspuns (pentru Ionut123987):

Nu ai scris nicaieri ca, comenzile vei prelua online.
In orice caz, vei avea nevoie de imprimante multifunctionale (minim 2 buc.) care lucreaza cu suluri de hartie de mai multe dimensiuni + service rapid asigurat!
Nu sunt echipamente ieftine, dar isi merita banii, fiindca calitatea este profesionala, iar consumabilele (hartie + tonere) sunt mai ieftine. Deci, costurile se compenseaza, dar dureaza in timp.
La noi in oras sunt mai multe centre foto, care fac poze 10x15 la preturi intre 1-3 lei,
Cei care lucreaza cu echipament descris mai sus fac la 1.5 lei pozele 12x18 si au multi clienti si in timpul pandemiei. Ei au investit aproape 10 mii euro in echipament. Investitia s-a amortizat in mai putin de 2 ani, dupa care lucreaza in castig.
Daca vrei sa onorezi comenzi online, atunci trebuie sa procedezi asemanator.

| Ionut123987 explică (pentru Bula):

Am 15 ani. Am investit cât am putut laughing plus ca sunt sigur ca nici aia nu au început dintr-o data. Au deschis afacerea și cu timpul au tot adăugat tot felul. Plus ca alea de 12×18 se pun în general în rama și nu cred ca oamenii pun 300 de poze în rama.
Eu am impresia ca încurci pozele 10×15 cu cele 12×18. La cunoștințe recent căsătorite fotografii le dădeau poze 10×15, peste tot am văzut poze 10×15. 12×18 foarte rar. Chiar și de unde cumpăr eu hârtia, din magazin, mereu vad pe raft hârtie 12×18, dar hârtia 10×15 se vinde ca pâinea calda pentru ca sunt foarte ieftine acolo și același tip de hârtie pe internet îl găsești de doua ori mai scump, deci trebuie sa fi rapid. Și calitatea la care imprimanta developeaza pozele e foarte bună. Inițial voiam sa îmi iau alta, din banii mei, dar domnul ala de la magazin a zis ca nu e foarte ok pentru poze, asa ca am vorbit cu părinții si m-au ajutat și ei ca să mi-o pot cumpăra pe cea pe care o am. Care e imprimanta multifuncțională.
Și ca să îmi cumpăr ce ai zis tu acolo, degeaba îmi iau doua imprimante, pentru ca eu am doua mâini și pot lucra doar pe un laptop. Eventual pana termina prima imprimanta și sa nu o prea,, obosesc '' sa o folosesc pe cealaltă, dar încă nu am ajuns la nivelul ala de comenzi. Și comenzile online nu pe pagina web. Doar pagina de Facebook.

| Bula a răspuns (pentru Ionut123987):

Hartia de marime 12x18 se taie (de catre imprimanta) din SUL de hartie.
Hartiile de 10x15 sunt vandute taiate gata (sunt mult mai scumpe decat in sul, mai ales daca le cumperi din librarie).
O imprimanta profesionista (cu sul de hartie) are rezervoare mari, incapatoare de toner (peste 100ml, deseori chiar si peste 500ml!), care de asemenea se cumpara en-gros, mult mai ieftin decat costul umplerii cartuselor imprimantelor de amatori). Imprimantele cu laser color sunt au raport calitate /cantitate /pret si mai bun.

In final, dupa cca. 15-20 mii de poze tiparite (cu calitate constanta), pretul imprimantei s-a amortizat, dupa care lucreaza in profit, inca de cateva ori atata.

| Catrice a răspuns:

300 bucăți lol poate la o nunta unde se ocupa fotograful de printare (ca multi aleg d-ăștia de la studiouri). Mai nou e totul digital, o ruda de-a mea a organizat just doar pozele cu ea ca era mireasa adică max 40

| Ionut123987 explică (pentru Catrice):

Mie mi-a venit ideea aceasta de la altcineva de la care comandam și când făceam o comanda adunam peste 500 de poze de la câteva persoane, și vreau sa precizez ca nu erau de la nunti, botezuri, etc pentru ca în ultima vreme n-au fost. Și pentru ca de acolo nu îmi ieșea nimic mi-am deschis eu o afacere.

| Ionut123987 explică (pentru Catrice):

Eu o data am dat comanda de peste 100 de poze doar ale mele, pe lângă ca mai comandam și de alte dăți, și când mai comandam mai primeam peste 100 și de la alții, Pentru ca oamenii nu vor ca pozele sa se piardă o data cu telefonul și de asta le printeaza sa le aibă ca amintire, mai ales ca prețul era foarte bun (de asta adunam multe, ca să scot pozele la 60 de bani). Prin zona sunt poze 10×15 și la 2, 5lei. De exemplu o vecina i-a făcut cadou nepoatei ei de 2 ani de ziua ei un album foto de 100 de poze cu ea de când era mica pana atunci. Nu era plin pentru ca în 2 ani nu erau foarte multe poze, doar vreo 50 și a mai lăsat sa pună și părinții ei în timp. Sincer mie mi-ar fi plăcut sa am un album doar cu poze cu mine de când eram bebeluș pana când eram de vreo 4, 5 ani. Sunt sigur ca atunci când va creste mare se va uita cu mare drag la ele. Plus ca aici în zona la mine nunțile se fac cu sute de persoane ( se făceau când nu era pandemia) și mirii își făceau o grămadă de poze cu nuntași, rude, pe aici mirii au în jur de 10 perechi de nași, tot felul de tradiții de la nunta surprinse pe cameră, și crede-mă ca se aduna o grămadă de poze, mai ales ca le mai și împărți, poate unele le scoți de mai multe ori.
Deci asta vreau sa zic, ca numărul de 300 de poze nu e mare, mai ales ca dacă nu le ai, le aduni foarte ușor de la prieteni.Eu asa făceam, și sincer îmi plăcea, chiar dacă nu ieșeam cu nimic. Nu fac comenzi sub 50 de lei pentru ca nu mi merită, eu locuind departe de posta și luându-mi undeva la juma de ora drumul doar dus, nu pot sa ma duc și să-mi pierd timpul pentru 10 poze pe care iau 10 lei după care ma duc iar și pierd timpul.

| PainTech a răspuns:

Totuși e cam mult. Nu sunt prea multe persoane care sa cumpere peste 300 de poze la dimensiunea aceea. Poate daca erau flyere, broșuri sau afișe existau business-uri interesate. La poze? Slabe șanse.

1 leu e cam scump pentru o imagine. Vezi ce oferă competiția in zona.

| Ionut123987 explică (pentru PainTech):

Competiția în zona, la 2, 5 lei. laughing a fost și la 3, 5, dar au văzut ca nu le merge și au revenit la prețul inițial.

| NunuNini a răspuns:

La mine in oras se fac cu 0, 6 lei poza (cele mai mici, mai ieftine), la 2-3 bucati, cat am eu nevoie.
De la 50 de bucati in sus, poate la majorate, nunti, evenimente cu multe persoane.

| Ionut123987 explică (pentru NunuNini):

Problema e ca mie nu mi merită să trimit o comanda cu 10 poze sau nu știu eu câte pentru ca eu stau departe de posta ( nu am sedii de curierat unde locuiesc) fac juma de ora pana acolo, mai stau acolo ca e doar un ghiseu, pana ajung înapoi acasă poate pierd 2 ore, și apoi când merg după aia 10 lei de pe poze fac la fel. Asta este singura problema. În rest pe mine nu m-ar deranja cu nimic, as trimite și doar una.