| SERIALS a întrebat:

De ce apare invidia fata de alte persoane care au succes?

Vreau sa spun ca locuiesc peste hotare si nu lucrez ceea ce as vrea in realitate, dar am diverse joburi on call ca sa fac bani si sa supravietuiesc. Coronavirusul mi-a ruinat visele, voiam sa castig o bursa de studiu in Italia dar nu s-au dat din cauza virusului. Uneori imi pierd speranta dar am obiective si trebuie sa invat cum sa gestionez timpul si sa indeplinesc obiectivele, dar necesit de timp pentru studiu.
Intr-o dimineata foarte devreme am ajuns acasa dupa lucru si ma uitasem pe Facebook la o fosta cunostinta care a reusit sa se afirme in tara, e graphic designer si fotograf, a inceput un business cu haine, pleaca in vacante. Ea a reusit sa se afirme in tara, iar eu am plecat peste hotare si o duc naspa din punct de vedere profesional. Visez sa continui studiile peste hotare dar nu o duc bine cu engleza si vreau sa ajung la b2. Nu vreau sa invidiez lumea, dar sa ajung sa fac ceea ce imi place. Imi place in Italia mai mult, doar ca vreau sa fac ceea ce imi place. Sper sa reusesc, cum gestionati voi timpul? Cum va indepliniti obiectivele? stiti ceva strategii, carti de citit, programe de indeplinit? cum sa fac ca sa ma simt implinit din punct de vedere profesional?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a fi implinit profesional trebuie sa ai reusite cat mai "rasunatoare".
Asemenea reusite se pot obtine doar daca esti foarte bun in domeniul respectiv.
Pentru a deveni foarte bun trebuie sa te dedici invatarii si experimentarii continue. Acesta se poate face DOAR daca esti pasionat de domeniul respectiv.

Luat in ordine inversa: munceste in domeniul care te pasioneaza, care ti-i hobby-ul!
Daca ti-i drag ceva, atunci te dedici din plin, din suflet, fara sa te obosesti de stress si iti faci treaba chiar si daca n-ai fi platit pentru ea.
Cu asemenea interes vei deveni un foarte bun cunoscator a domeniului si ajungi sa le depasesti pe cei care se ocupa doar din obligatie, pentru bani. Astfel vei fi implinit atat profesional, cat si moral.

| DemonLord a răspuns:

Știi când e omul nefericit? Când se compara cu alții.

Răspuns utilizator avertizat
| Antiexemplu96 a răspuns:

Pentru ca ne aflam intr-o continua competitie de aceea aparare invidia.
Imi fac un plan gen to do a list sa vad ce am de facut in ziua respectiva.
Carti de dezvoltare persoanala ti-as recomanda, mie persoanal imi plac cartiile romantice.
Pentru a fi implinit din punct de vedere profesional iti recomand sa te apuci sa inveti o meserie.