|

Joburi in care sa câștigi 1000 euro+ in Romania?
Deocamdată sunt la liceu, ma gandesc pe ce domeniu se câștigă mai bine, ca sa ma pregătesc de pe acum, sa-mi fac o idee. Vreau sa stiu meserii de pe urma carora poti trai decent.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu asa trebuie sa pui problema. Trebuie sa te gandesti ce ti-ar place sa faci, la ce ai fi bun ca sa faci cu pasiune si apoi vin si banii. Nu pune de la inceput banii pe primul loc, nu-ti vor aduce fericire. Tot ce faci trebuie sa faci cu placere si sa faci bine iar banii vor veni de la sine.
Daca nu esti un inginer bun nu castigi bani multi, daca nu esti un avocat bun nu vei avea clienti deci nu vor veni nici banii, ca medic trebuie sa-ti placa sa lucrezi intr-un astfel de mediu plus ca trebuie sa pui omul pe primul loc, poti si ca zidar sa faci foarte multi bani daca esti talentat si lucrezi cu responsabilitate. Sunt o groaza de meserii din care poti trai dar trebui sa fii dedicat, ce faci sa faci bine, clientii sa te caute si atunci vin si banii. Asta e logica pe care trebuie sa o urmezi.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Sudor, strungar (dar nu vei avea mulți bani de la început, plus că trebuie să știi să lucrezi pe CNC-uri), inginer, medic, aviator etc.

| a răspuns:

IT. Dar la noi în oraș este un om cu facultate care adună gunoaie. Se laudă că câștigă bine. Își permite 3 concedii pe an.

| a răspuns:

Mecanic auto, instalator > sisteme termice, tinichigiu/vopsitor auto, vames.

| a răspuns:

Meseria aia care iti place si pe care nu o faci in scirba - mai devreme sau mai tirziu iti va aduce si satisfactii materiale pe masura. Stiu ca toti vor sari aici cu programatori, ingineri, notari, avocati, si altele. Totusi, avand in vedere ca ne indreptam catre vremuri cacacioase, as zice ca trebuie sa ai in vedere meseriile care iti dau si skilluri utile intr-o posibila - dar putin probabila, sper eu - lume post-tehnologica: chirurg/medic generalist dar cu cunostinte cit mai variate in aria terapiilor alternative, mecanic auto/sisteme de irigatii/inginer constructor/proiectant de scule/electrician, instalator/zugrav, bucatar, cadru militar, preferabil infanterie/vinatori de munte/marinar, managementul resurselor.

| a răspuns:

Programator, inginer, doctor. Sunt primele 3 care imi vin in minte.