|

Pot accesa fonduri nerambursabile cu doar 8 clase?

Nu vad pe nicaieri ca trebuie sa ai liceu sau ceva.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu este specificat nicaieri clase care trebuie sa le ai, doar varsta si celelelate conditii: sa ai 18 ani impliniti si un Proiect de productie sau servicii, fiind deja propietarul unui terenul agricol (daca faci agricultura) sau ai locatia companiei (daca faci prestari servicii sau productie) cu toate autorizarile si aprobarile de functionare (Sanepid, pompieri, apa, gunoi, electricitate samd) si ai 30-40% din banii de investitie.
Adica, daca tu ceri 1 mil de dolari, tu trebuie sa ai deja 300-400 mii dolari in mana.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Vad ca tu ai doar 16 ani, adica esti inca minor si nu esti eligibil sa poti primii nimic, la varsta asta.

| explică (pentru Annastassia):

Intreb pentru viitor, stai linistit

| a răspuns:

Ai nevoie de un proiect bun, nu îțu numără nimeni clasele.

| a răspuns:

Dacă ești minor nu ai cum.

| explică (pentru Andreeush):

Normal ca nu ai cum?‍♂️
Cine o zis ceva de asta?

| a răspuns:

Treaba e ca omul care cere fonduri europene trebuie sa depuna o documentatie destul de stufoasa la autoritati si urmeaza ca ideea lui de investitie sa fie riguros analizata. Iar documentatia aia implica un plan de prefezabilitate, un plan de fezabilitate al proiectului de investitie (destul de stufos), un deviz economic al investitiei, multe avize si autorizatii de la stat, iar pe langa asta, Uniunea Europeană cere ca cel care cere fonduri sa aiba experienta sau chiar studii necesare in domeniul in care vrea sa faca investitia.

Plus de asta, cei de la Uniunea Europeană supravegheaza foarte strict derularea proiectului de investitie pe fiecare etapa si vor ca banii sa fie folositi cu cap si cu eficienta in scopul pentru care au fost alocati. De aceea, ii vor cere multe dari de seama in documente pe ce s-au cheltuit banii si cum. E destul de greoaie si stufoasa finantarea cu fonduri nerambursabile daca n-ai experienta in redactarea de astfel de documente, daca n-ai cunostinte economice si daca nu ai experienta in domeniul in care vrei sa faci investitia.

Si totusi multi tarani au ajuns sa isi finanteze activitatea de agricultură din fonduri europene, cerand ajutorul la primarie. Dar au fost oameni seriosi. Nu se dau bani pe mana oricui.

| a răspuns:

La ce te ai gandit sa faci cu fondurile?