| Florwell_Benjamin_1999 a întrebat:

Salut TPU. Am și eu nelămurire. Mi-am făcut card în Germania în euro, și toți bani o sa-i pun pe cardul respectiv,, și as vrea sa știu când voi veni în tara. De exemplu sa spunem ca ma duc la un ATM BCR și vreau sa scot 1000€ cât îmi oprește banca pentru acesta extragere,

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

La bancomatul romanesc n-ai sa scoti decat lei si vei avea comision gras, depinzand de banca. Mai este apoi si cursul valutar unde te fura. Mai bine vii cu banii in mana in tara si-i depui intr-un cont in Euro la o banca romaneasca. Si asa iti vor lua comision de administrare a contului dar macar este mai mic. aproape nesemnificativ.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cred ca atm ul de la bcr da euro, asa ca vei scoate echivalentul in lei si vei pierde bani din cursul de schimb

| mihai69 a răspuns:

Poți scoate euro din ATM-uri aparținând doar la două bănci în România: ING (și NUMAI dacă ai card de la ei) sau Euronet. Din câte știu, cei de la Euronet au comisioane cam mărișoare - oricum, sunt obligați ca înaintea acceptării tranzacției să te informeze despre ce comision ai de achitat.
Dacă vrei să scoți lei folosind contul tău de euro din Germania, vei cam avea de pierdut. Dar poți să-ți comanzi un card Revolut, îți transferi banii pe el, îi schimbi în lei - și aici îi vei putea scoate fără comision (bine, o anumită sumă, în funcție de ce tip de card ai ales). Avantajul? Un curs excelent. Comisioane mici sau chiar deloc. Bine, îl poți folosi și ca să scoți euro fără comision de la ATM-urile Euronet, dar de asta nu sunt sigur.

| Iote a răspuns:

Nu am auzit de atm-uri cu € in Romania. Dar ii scoti la ghiseu. Exista un comision de retragere. Uite aici o lista si vezi unde te incadrezi: https://www.bcr.ro/......comisioane Dar poti cauta si o alta Banca, cu un comision mai mic.

| Adrian7art a răspuns:

Trebuia să îți faci cont in euro la o bancă românească înainte de a pleca..si scotea-i bani de la ghiseu..sau facea-i transfer intre conturile tale. cont euro- cont lei.simplu