anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut. Vreau sa imi fac un srl. Unde gasesc un spatiu pana in 150 euro cam 5-10mp?
Detaliat pentru cine se pricepe:
1 vreau un srl, am nevoie de sediu social, scoatem casa din ecuatie si nu intrebati aiurea de ce. Si daca il gazduiesc intr-un loc, pot sa ma descurc pe acasa sau la print shopuri cu facturi etc? De depozitat imi folosesc masina pana incep sa fac bani. Deci as prefera un sediu social si sa fie si ca un birou ca sa imi fac facturile poate sa pun si niste marfa.
2 daca fac cu gazduire merita? Sa nu am nici un spatiu da sa platesc ca mi-l tine acolo? Si credeti ca ma descurc asa ambulant? O sa vand marfa cu masina la alte firme.
3 ce costuri o sa am in prima luna estimativ fara marfa pe care o sa o am ca asta difera mult. Contabil+firma+avans gazduire sau garsoniera ce mai este acum?
4 pot sa am mai multe activitati diferite? Sa si vand marfa dar sa si plasez servicii pe aceeasi firma?
5 nu veniti cu idei sa ma duc la contabila sa o intreb pe ea, cand o sa am majoritatea din astea clare si imi da incredere situatia o sa ma duc si acolo, trebuie sa vad ce ma asteapta.
Multumesc de acum tuturor

Răspuns Câştigător
| zilog a răspuns:

Simplu rau de tot aproape orice avocat care se oucpa cu infiintare de firme are deja spatii de inchiriat in acest scop
se mai ocupa si unii juirsti inchiriaza ei apartamente apoi ei subânchiriază din apartamentele respective doar in acte câțiva metri pătrați
sau chiar contabilul contabilii au deja cunoștințe unde șa te duci la sigur sau poate chiar el are deja de inchiriat

Se găsesc spații în clădiri de birouri eu știu sigur de tot in mai multe locuri chiar birouri birouri de închiriat cu 100 euro./ luna sigur
dar nu am cum să îti spun pe net aici de cât pe privat dacă îmi dai un mesaj
pentru că îmi e frică să nu se ducă lumea buluc acolo și să mărescă ăia prețurile.

EXISTĂ BIROURI GRATIS ȘI DIN PARTEA STATULUI sunt clădiri pe care nu le dorește nimeni iar dacă tu îți iei angajamentul că vei dezvolta zona că vei învesti și că vei angaja când vei angaja vreo dată oameni din zona respectivă atunci statul îti oferă moca gratis chiar si hale de producție.

| Anonim explică (pentru zilog):

Salut, multumesc pentru informatii o sa ma interesez daca gasesc birouri la 100 euro e perfect. O sa incerc sa ma bag cat mai repede dar imi e teama de costurile neasteptate f mari. Ca o sa muncesc in continuare ca sa imi pot platii tot, pana isi plateste singura firma si sa pot sa ma las de job. Dar sa imi fac tot si sa imi ceara o autorizatie de peste 1000 euro si sa raman cu totul in aer nu imi convine. Ai idee daca imi trebuie autorizatii pentru produse care nu ating mancarea? Adica produse de papetarie dar nu pentru mancare, ma gandesc ca nu o sa mi se cera asa multe chestii.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. Gasesti chirii atat de ieftine la sat, intr-o comuna sau intr-o margine de oras, prin cartierele foarte sarace si idepartate.
Un SRL se face la REGISTRUL COMERTULUI din orasul tau. Tot ei iti pot da toata informatia si lista cu autorizarile de obtinut pentru un sediu (sanepid, pompieri, apa si electricitate, samd) confrom codului tau de activitate (comert, delivery, engross, magazin alimentar sau mixt samd).

2. Nu am inteles ce inseamna "cu gazduire", poate explici!
In principiu trebuie sa ai: Contract de Propietate pe spatiul unde doresti sa-ti faci firma, sau Contract de inchiriere al acelui spatiu, ca autorizarile sa le poti cere si obtine acolo, fiindca iti vin la acel spatiu Sanepidul, pompierii, Apa si gunoiul, Firma de electricitate samd), de ei depinzand deschiderea unui depozit sau punct de lucru intr-un SRL>

3. Costurile variaza in functie de: autorizarile de infiintare ale firmei (cateva mii de lei), chiria spatiului spatiul inchirat, contabilul, facturile de apa, gunoi, electricitate, telefon, petrol pentru masina, etc.

4. Da, poti sa ai mai multe activitati de activiatte dar trebuie sa le mentioenzi la Registrul Comertului si ei iti inscriu anumite coduri. Evident ca in functie de activitatile companiei ai obligatia sa ai autorizarile specifice si spatiul inchiriat sa fie pervazut cu extinctoare, chiuvete, gura de aerisire, scurgeri de canalizari, lumina, izolare samd.

5. in principiu, cam tot ce te interseaza, in functie de ce activitati vrei sa desfasori acolo, gasesti la Registrul Comertului, ma refer la listele cu autorizarile si documentele necesare deschiderii unui asemenea punct.
Eu iti doresc succes in afacere!