| RTK a întrebat:

Voi ce motive gasiti cand cineva din rude ( familie, etc ) va cere bani cu imprumut, cum motivati refuzul. am avut neplacerea asta in condtiile in care un membru din familia respectivului/ ei castiga pe luna de trei ori salariul meu si mi s-a parut de prost gust sa imi ceara mie sa imprumut cu banii! De fel am dat banii soramii si parintilor si nu i-am mai vazut cu anii si NU AS VREA SA MAI DAU BANI CU IMPRUMUT!
- So, voi dati bani cu imprumut de fel si daca vi se cere cum dati de inteles in mod civilizat ca NU DORITI SA AJUTATI

Răspuns Câştigător
| Valkyrie95 a răspuns:

Asa am patit si eu cu o ruda foarte apropiata.I-am imprumut o suma destul de mare de bani fiind convinsa ca mi-o va inapoia.
Nu numai ca nu mi-a dat toti banii inapoi, dar voia sa se imprumute din nou.
I-am explicat direct si calm ca pana nu imi inapoiaza toata suma de bani nu o voi mai imprumuta deloc. Nu e atat de complicat.
Daca iti cere cineva care nu are datorii fata de tine ii explici ca nu ai posibilitatea, ai nevoie si tu de acei bani.Nu trebuie sa te justifici in fata nimanui.

25 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu am sau nu dau bani fiecare se descurca pe cont propriu, atunci cand nu dai bani iti faci dusmani si zic de tine ca esti zgarcit (pentru ca nu te ia de prost) e un obicei prost intre romani sa isi imprumute bani. Printre straini am vazut cum fiecare se descurca singur in schimb mai cer 1 lira sau o cafea pe datorie intre colegi dar multi lasa de la ei si nu-i cere banii inapoi

Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca ai posibilitatea sa i imprumuti de ce nu vrei?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu are importanta ca au salariul de 10 ori mai mare ca tine, ci de faptul ca sunt in nevoie si de aceea au dorit sa imprumute.
Evident ca ai toate sansele sa-i primesti inapoi, odata ce au venituri mari, dar probabil ca au cumparat sau cheltuit mai mult acum si la cine apelezi cand ai nevoie? la familie sau prieteni!

Pune-te in locul lor!
Daca tu esti in mare necaz si maine ai nevoie de o opeartie iar banii pe care ii ai nu-ti ajung, cu ce tupeu te duci tu la prietenul pe care l-ai refuzat, sa-i ceri imprumut?
Nu judeca oamenii cu invidie!

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru RTK):

Este simplu!
Nu-ti cere nimeni explicatii ce faci tu cu banii tai, doar ti s-a cerut un imprumut.
Tu ca prieten bun decizi daca vrei sa-i dai, sau nu.
Ce-i greu de inteles?

| Violleta2022 a răspuns (pentru RTK):

In orice caz, gandeste-te bine cand refuzul ajutorul unui prieten, catr-o zi ti s epoate intampla tie acest lucru si s-ar putea sa figi la ei sa ceri bani si sa te refuze.
Un prieten BUN intotdeauna iti ofera ajutor!

Am inteles, tu esti nu doar zgarcit dar si teribil de invidios, de aceea nu te lasa inima sa faci un bine unui prieten.
Sa speram ca nu vei avea nevoie niciodata de ajutorul acestui prieten!

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru RTK):

Nu trata toti pietenii cu aceeasi moneda, ca nu toti jigodii!

| lpavel a răspuns:

Binenteles ca dau chiar si cunoscutilor de incredere, de rude sa nici nu mai vorbim... daca am si nu vreau sa-i folosesc un timp mai indelungat ii dau cu imprumut iar daca am nevoie de ei atunci le spun ca nu pot ca imi trebuie si le spun si pentru ce. Cum dracu sa nu ajuti o ruda? Cand ii dai sa-i intrebi pana cand iar daca nu stiu atunci le spui ca nu le dai si gata... daca nici rudele nu se ajuta intre ei atunci cine? grele vremuri mai traim!

| Frank51 a răspuns:

Am dat mult în trecut, dar mi-am dat seama că este mai bine să nu. Motivul este oricare îți trece prin cap.

| Emma30555 a răspuns:

Eu de regula împrumut persoane apropiate dar sunt persoane care dau banii înapoi și eu am încrederea asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns (pentru RTK):

Pai depinde cui împrumuți. Daca nu sunt oameni serioși nu are rost sa o faci, sau dacă nu sunt oameni cu care ai mari tangente. Dar oricum încearcă sa fii diplomat când refuzi pe cineva, spune i frumos ca nu poți. Dacă e vorba de sume mici poate nu contează, dar faci cum crezi, nu ai obligații fata de nimeni

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns:

Simplu,ii zic ca nu am bani!

| siriusblack98 a răspuns:

Am pățit asta de la niște rude care câștigau la vremea respectivă într-o lună cam tot venitul meu și al familiei mele pe 6 luni. Și mi-au cerut chiar o sumă de care nici nu visam măcar să dispun în următorii ani. Pur și simplu le-am zis că nu am atâția bani iar dacă aș avea, cu siguranță aș fi făcut deja ceva cu ei decât să-i dau împrumut. Pentru alții aplic clasica metoda " de unde frate bani? Că și eu tot în România trăiesc ".

Răspuns utilizator avertizat
| Vântulalb a răspuns:

Ii spui ca tocmai ai investit in ceva.
Sau, scurt: nu te supara, nu dau bani imprumut.
Insista?
Da, dar facem contract la notar. Nu imi dai banii fix la termenul stabilit, imi dai casa. Nu conteaza ca ii dai 1.000 lei iar casa 100.000 € Accepta, bine. Nu, la revedere.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Vântulalb):

Chiar asa inuman esti suflet de cîine, poate cel care cere imprumut are probleme de sanatate cum sa procedezi asa sa i i ei casa pentru 1000 de lei, v ati înrăit toti nu va mai ajunge vouă de aia nu ajutati pe cei care întradevar au nevoie lacomi ce sunteti.

| Vântulalb a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai citit bine intrebarea. Cel ce cere are salar foarte mare. Daca nu stie sa faca economii, eu nu risc. Sa riste el.

| nicu991 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este lacomie, ci mai degraba o garantie a restituirii imprumutului.
Promisiunile verbale n-au nicio relevanta in instanta atunci cand iti vei dori restituirea sumei de bani de la persoana respectiva.

| Cehoslovacia a răspuns:

Aici urmez vorba lui Dumnezeu " ajuta-ti aproapele"
ii imprumut pe vecini, prieteni, neamuri, parinti si le cer dobanda laughing. pana la urma de ce le-ai da 50 sa iei 50 si nu 100?

Răspuns utilizator avertizat
| madalinageorgiana22 a răspuns:

N am