| Anonimul151 a întrebat:

Vreau sa îmi deschid cont la raiffaisen, pentru ca au acum o promoție ca dacă îți deschizi cont ai 0 comision pe viață. Am mai citit și am aflat că trebuie să faci minim o plată cu cardul/telefonul lunar. Practic, cei de la raiffaisen, iti impun, te obligă sa plătești cu cardul lor. Iar dacă nu plătești trebuie sa le plătești lor 10 lei. De ce? Din moment ce spun ca e 0 comision pe viață? Nu ar fi trebuit să lase oamenii să facă ceea ce doresc? Dacă vor să plătească dacă nu, nu? Adică... poate eu sau alții aș vrea sa îmi fac contul asta de economii, doar sa îmi țin banii acolo. Și sa nu plătesc lunar ceva. Dar nici sa îmi ia 10 lei dacă nu plătesc ca nici așa nu prea e ok.

Mie mi se pare ciudat ca promovează ceva, pun acel titlu atrăgător dar de fapt când citești regulamentul campaniei scrie cu totul altceva.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Probabil acel comision 0 se refera la faptul ca poti scoate bani de la orice bancomat al oricarei banci fara sa ti se ia comision.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Asa am eu cardul de salariu, la aceeasi banca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu vad problema.
Îți oferă comision 0 dacă le folosești constant produsul. Pare un târg decent. Și mai sunt bănci care fac la fel. Dacă nu vrei sa le folosești produsul nu îți mai fa cont la ei.

| Anonimul151 explică (pentru suntserios):

Pai ok, da sunt de aceeași părere. Doar că practic cam obliga clienții raiffaisen sa plătească cu acel card. Poate cum spuneam. vreau doar sa beneficieze de acest pachet, și sa îmi țin banii pe el. Și sa nu îl prea folosesc.

Nu știu care bănci mai fac așa. Dar am cont și card și la BCR, și nu ma obliga nimeni sa plătesc cu cardul. Și am 0% comision.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Anonimul151):

Sunt banci care, daca nu faci nici o miscare pe cont inntr-o luna calendaristica, iti ia comision de 2-5 lei, fara sa-ti acorde vreo facilitate. Tu crezi ca bancile fac acte de binefacere?

| J0B0MAT a răspuns:

Toate băncile iau comisioane în funcție de anumite reguli interne.

| Lukasssz a răspuns:

Înțelegem frustrarea ta și este important să citești cu atenție termenii și condițiile oricărei promoții înainte de a te angaja. În acest caz, Raiffeisen impune plata lunară cu cardul/telefonul pentru a beneficia de comision 0 pe viață. Este posibil ca această cerință să fie menționată în regulamentul promoției pentru a stimula utilizarea activă a contului și a cardului. Pentru a-ți păstra opțiunile deschise, poți discuta direct cu reprezentanții băncii pentru a clarifica orice nelămuriri și pentru a vedea dacă există alternative sau excepții la această cerință.