Micul Print de Antoine Exupery, de ce? Pentru ca e o carte conceputa pentru ''copii'', adica e pe intelesul lor dar de fapt mesajul ce reiese din acea carte este una pentru ''oameni mari''. O carte foarte buna, interesanta, si pot spune ca sunt trista ca am citit-o prea repede, esentialul cartii este ca oamenii mari nu stiu sa aprecieze lucrurile marunte.Nu iti zic mai multe doar ca iti recomand sa o citesti >
Codul lui Da'Vinci, pentru ca e interesanta si o sa fie lucruri care chiar o sa te surprinda, de pilda povestea "numarului de aur". Mai multe detalii nu iti dau, citeste cartea!
Sau Veronica se hotaraste sa moara, de Coelho, pentru ca mi-a dat o idee destul de buna in caz ca o sa vreau sa ma sinucid vreodata!
Mersi de recomandare^__^. Am mai avut o tentativa acum muuuulti ani, dar imi parea foarte trista cartea. Cu prima ocazie ajung la biblioteca.
Am citit-o. Pana la jumatate e epica... apoi ceva s-a rupt. Prefer, tot pe aceeasi idee - "Cina cea de taina", cartea "Cina secreta". E scrisa de Javier Sierra. Pentru mine, a fost o carte deschizatoare de noi orizonturi.
Am inceput cartea acum un secol, o voi relua. Mersi de recomandare.
Ana Karenina, Razboi si Pace - ambele de Tolstoy
Daca vrei si un alt tip, nu romane, iti recomand cartile lui Scott Peck: Psihologia Minciunii, Drumul catre tine insuti, Drumul catre tine insuti si mai departe.
Terapia prin ras - Lenny Ravich (O abordare diferita a vietii, sa privim partea amuzanta)
Si altele.
Drumul catre tine insuti - bifat. In rest, nu am mai incercat Peck. Razboi si pace parca am citit-o. Terapia prin ras, niet.
Jules Verne - O Calatorie Spre Centrul Pamantului, sunt genul care sunt curios, nu imi place sa traiesc ca intr-o cusca, imi place sa cunosc, sa explorez, sa stiu detalii atat de planeta noastra cat si de altele.
Middlemarch de George Eliot
In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust
Crima si pedeapsa - Dostoievski
Aleph de Coelho
Maitreyi de Eliade
Conjuratia imbecililor - John Kennedy Toole
Citit^__^. Foarte faina. Deshi prefer 20 000 de leghe sub mari
Singur pe lume
Lorelei - sunt faine
eu acum citesc Frankenstein, dar am citit doar 10 pagini nu stiu daca este faina
Daca iti va placea Frankenstein, incearca si Edgar Allan Poe - Caderea casei Usher.
Pe cuvant ca nu tin minte. Parca citisem ceva de Shelley... Dar nu sunt foarte sigura. Batranetea e de vina. Oricum, stiu povestea.
E o idee tare interesanta. Si mie imi place si stilul in care se scria atunci. Din cate tin minte, sunt mai multe teme acolo. E o carte foarte buna, cel putin din punctul meu de vedere.
Nu sunt putin...siropoase? Nu le-am citit, de asta intreb. Ai putea sa le compari cu alta carte/alte carti?