Depinde ce vrei sa scrii. Paleta e destul de larga. Cred ca e important sa iti gasesti sinele, ca in orice alta activitate, si sa descoperi lucruri noi, frumoase sau folositoare. Nu e importanta gramatica(exista corectori la toate editurile), ci talentul(capacitatea de a experimenta) si munca munca munca. succes! Sper sa realizezi lucruri exceptionale.
Ca sa devii scriitoare, cred ca ai nevoie doar de inspiratie si gramatica de baza
Spor la scris!
Trebuie sa ai niste notiuni de gramatica, sa citesti foarte, foarte, foarte mult, de preferat carti scrise de autori romani, pentru a invata expresii frumoase, trebuie sa exersezi si sa incepi sa ai teancuri intregi de hartii sau caiete in care sa ai carticele scurte, de vreo 70 de pagini, sau compuneri. Ai mai putea sa gasesti niste bloguri pe net, unde sa discuti cu oameni pasionati de acelasi lucru ca tine! Iti recomand ca, dupa ce citesti o carte buna, sa urmaresti si filmul inspirat de respectiva carte! Bafta si spor la scris!
Ce zici să postezi ceva pe site-ul ăsta şi noi o să iţi spunem unde mai trebuie să lucrezi?
În primul rînd trebuie să ştii bine gramatica limbii române. Apoi, trebuie să fi citit îndeajuns de mult, ale altora bineînţeles, pentru a vedea cam cum se scrie, care sînt stilurile, care sînt ideile, cum se realizează descrierile, dialogurile, monologurile, trimterile în amintire sau elementele vizonare., să ştii cum să realizezi caracterele personajelor, numele personajelor, felul limbajului folosit de unii autori, figurile de stil folosite. Să citeşti, în sensul de a descifra, coloristica limbajului autorilor pentru a-l împrumuta personajelor.
De exemplu, Sadoveanu, marele creator de proză, este prin excelenţă un descriptiv, un narator, la care personajele sînt mai degrabă creionate de autor. La alţii, de exemplu Marin Preda, în mare parte personajele se autocaracterizează prin limbajul cu totul aparte. La fel Eugen Barbu, Fănuş Neagu, Rodica Ojog Braşoveanu, Ioan Dan, Cornel Udrea, Teodor Mazilu, şi mai presus de toţi Creangă şi Caragiale, iar dintre străini, ruşii Vasile Şukşin. Ilf şi Petrov. Mihail Bulgakov, Georges Simenon, Charles Dickens, Jerome K.Jerome, Menelaos Ludemis, etc.
Dar, după toate acestea, înainte de a te apuca de a fi scriitor, încearcă lucrări scurte, schiţe, reportaje, pentru a te convinge că arde flacăra scrisului în tine. Dă-le şi altora ceea ce scrii, poţi chiar să postezi pe internet şi apoi...ai să mai vezi.
Cam astea plus încă poate şi altele de pe la alţii adunate, ca idei...