|

Hei TPU, cand putem sa clasificam ceva ca fiind arta? Care sunt conditiile si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca?

Stim cu totii ca muzica trupei queen poate sa fie considerata ca fiind arta! In schimb, o manea nu poate! Dar care e criteriul care le clasifica mai exact?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Arta este creatie calitativa, care depaseste prin calitate si finete lucrarile mediocre din domeniul ei.
Artistul este cel care reuseste sa produca asemenea nivele de lucrari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Arta este ceea ce este recunoscut ca arta. Detalii pe http://www.ucpress.edu/......ry-edition

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fals. O manea poate fi considerata arta, doar ca nu e in aceiasi categorie cu Queen. Criteriile sunt foarte vagi, de exemplu ambele tablouri sunt arta, chit ca diferentele sunt... majorelaughing
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Night_Watch#/media/File:La_ronda_de_noche,_por_Rembrandt_van_Rijn.jpg

https://nypost.com/2013/05/15/43-8-million-for-this/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu există un criteriu clar. Și tocmai ăsta este farmecul artei: lipsa unor criterii clare, a unor granițe bine definite. Este vorba despre percepție.

Poate cea mai simplă clasificare ar fi: ceva este artă atunci când există un curent care percepe acel lucru ca fiind artă.

Pentru a face clasificarea și mai complicată, uneori o creație care nu a fost inițial gândită ca o operă de artă devine percepută ca o operă de artă datorită unui context.

Atunci când David Bowie a fost arestat pentru posesie de marijuana, polițiștii care i-au făcut pozele pentru dosar nu aveau nici cel mai mic interes de a produce fotografie artistica. Astăzi însă, această fotografie transformată în poster decorează sute de mii de pereți

https://petapixel.com/assets/uploads/2016/01/bowiemugshotcropped.jpg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca ceva sa fie considerat arta trebuie sa exprime intr-un mod subil o traire, un sentiment, un eveniment asa cum nimeni nu o face, arta fiind cea mai profunda expresie a creativitatii umane. In general nu exista niste criterii clare de definire a artei, fiecare artist alegandu-si singur criteriile de definire a artei, pentru ca pana la urma urmei, cum s-ar spune "el e artistul"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează