| Vizitiul a întrebat:

Cu totii stim ca, mai inainte de toate, arta, inseamna libertate. Consideri ca viata poate deveni opera de arta sau este deja? De ce?

17 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Viata mea este o opera de arta dar, eu inca am uneltele necioplite.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Viata poate deveni o opera de arta insa nu toti indragesc arta, iar dintre aceia care o apreciaza, nu toti recunosc un fake!

| georgesur a răspuns:

Pragmatic (si prozaic):viaţă - vieţi, s.f. 1. Sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele.
Ca realizare (creatie) este sigur o opera de arta.
Referindu-ne la viata unui om,ea poate fi construita ca o opera de arta:sa aiba originalitate,diversitate si culoare,sa transmita un mesaj,sa placa (sa constituie un model) multor privitori.
Filosofic, Nietzsche spunea:"Avem arta, pentru ca realitatea sa nu ne ucida"iar Hegel afirma "Nici un lucru important nu a fost vreodata realizat fara pasiune." Printre cele doua citate pot sa-si faca loc: imaginatia,conjuncturi istorice,hazardul,educatia si credinta,starea de sanatate, etc. si sa influenteze "artistul".
Sunt in totalitate de acord cu afirmatia:"mai inainte de toate, arta, inseamna libertate". Este bineinteles vorba de libertatea de gindire, de exprimare(cind ultima e ingradita se transforma in "ingeniozitate de criptare").
@Kronstadt,"aia care au palosu' mai strong" nu pot controla artisti ci doar meseriasi.

| georgesur a răspuns:

@Kronstadt,iti raspund si eu, ca rabi lui Itzic:"Si tu ai dreptate!"

Răspuns utilizator avertizat
| Borgir a răspuns:

Depinde cum privesti.au fost multi artisti carora nu li s-a dat voie sa isi expuna opere de arta asta stim dar mai important este daca in ael moment artistul s-a simtit liber sau nu.Tu ai creat ceva dar nu poti arata lumii din cauza unor lucruri impuse de cate sistem.S-a simtit liber atunci acel artist sau nu? Cu siguranta pentru el da dar putea sa fie si mai mult? Cat despre viata toti plecam de la egal aici depinde e fiecare ce face cu viata lui.normal apare imaginea personala a fiecarui individ dar si cum il percep restul.

| Borgir a răspuns:

Kronstadt eu il stiu pe unul care si-a vandut ghetele ca sa poata scrie.de ce oare? prin ce facea el nu se simtea liber?
oricum asta nu inseamna ca daca nu esti artist nu poti sa fi liber

| Borgir a răspuns:

Kronstadt Goethe il chema!

| Borgir a răspuns:

Lora Imi place raspunsul tau

| CrazyTeenager a răspuns:

Consider ca viata fiecaruia poate deveni o opera de arta daca persoana in cauza o va trai liber, in ziua de astazi multe persoane sunt constranse de catre societate si nu mai traiesc ci doar supravietuiesc de pe o zi pe alta, viata ti-o transformi intr-o opera de arta prin pasiunile tale, preferintele tale si tot ceea ce te defineste ca si persoana, nu avand un stil de viata monoton, in care nu iti lasi amprenta de-a lungul ei.

| blueorange1302 a răspuns:

Eu consider ca viata este deja o opera de arta pentru ca fiecare are destinul lui si orcare om isi traieste viata intr-un mod diferit gandeste-te la tablouri, fiecare exprima ceva diferit, iar felul in care a fost pictat seamana cu intamplarile unui om din viata. Cand tabloul este terminat viata a luat sfarsit si cum un pictor se semneaza asa noi ne dam seama de viata carui om a fost.

| UndiscoveredSoul a răspuns:

Life is an artwork whitout an eraser... Eu cred ca asta se potriveste cel mai bine ca o definitite a vietii. Viata poate fi interpretata in multe feluri. De ex: o piesa de teatru si oamenii actori; sau o tabla de sah unde oamenii sunt pionii etc. Dar orice interpretare ai alege viata este o arta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Borgir, tipul putea sa-si vanda si tot neamul... Daca a facut-o pentru a scrie ceva, care pe mine nu ma misca nici macar un micrometru, a facut-o degeaba, din pdv-ul meu. Eu nu apreciez alti oameni fiindca multimea o face. Poate sa ma critice multimea, dar de unde stie ea ce-mi lumineaza mie mintea? Sunt absolut sigur ca tipul care si-a vandut ghetele pentru a putea scrie, a facut-o pentru un target al constiintei lui. A facut-o pentru ca acel sentiment de a se exprima prin scris era mai presus decat orice. Nu sunt de acord cu altii fiindca numai asa "dau bine" in lume. Spun ceea ce cred, in functie de ceea ce prapaditul meu creier poate procesa in timp util.
P.P. Ssssst, sa nu ne auda astia! Spune-mi te rog, cine-i ala cu ghetele? Mi-ar placea sa vad cum gandeste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@georgesur, ai si tu dreptatea ta. Dar, aia cu palosu' gros te pot scurta mai mult decat de-o nuvela, pictura sau piesa muzicala. Sa nu pui la indoiala vointa omului megadeterminat! Iarta-mi "nonfilozofeala", dar viata bate filmu'!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Borgir, abia acum am ajuns acasa (ningea pe Predeal de numa'-numa'). Acum iti pot spune "multam" pentru indicarea lui Goethe. Il stiu pe tip, dar habar n-aveam de chestia cu ghetele. Bafta!

| sara_8272 a răspuns:

Din orice punct ai privi, viata este o opera de arta.Asta poate insemna arta frumosului, a binelui, a uratului si intunericului...etc
Si pentru ca in fiecare lucreu,oricat de mic,sau de mare ar figasesti arta(a inovatiei,a crearii, a cercetarii, a fictiuni)

| lupu123puma789 a răspuns:

Viata este un tablou urias:cu peisaje,cu imagini triste,rasete, plansete, dar daca nu o considera cineva arta pentru acea persoana viata nu este arta.