|

Salutari! Care dintre profilurile ARHITECTURA SI ARTA AMBIENTALA sau CONSERVARE SI RESTAURARE BUNURI CULTURALE vi se pare mai ok?

p.s.:Ma refer la dificultatea lor si bugetul obtinut din meseriile : arhitect/designer de interior sau muzeograf/sculptor.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca vrei sa faci arhitectura, sa stii ca te asteapta 6 ani. Sa nu te puna pacatul sa o faci in Bucuresti ca mai bine nu o mai faci. Te duci frumusel la Iasi sau la Cluj, daca chiar vrei sa faci ceva cu ea. La Iasi facultatea sustine toate locurile la buget. vezi ca trebuie sa te pregatesti ca se da admitere in ambele orase. E o facultate frumoasa, dar iti trebuie multa motivare si incredere in tine si sa stai bine la capitolul 'transform nimic in ceva frumos'.
Designul interior vine odata cu arhitectul pentru ca ai sa inveti sa amenajezi si interiorul spatiilor pe care le proiectezi. Deci dupa ce termini arhitectura alegi cum vrei sa profesezi. Arhitect sau free lancer designer. Aici muncesti mai mult de la birou si se castige bine-bine.
Muzeograf sau sculptor e ceva pentru o persoana care nu se teme sa se murdareasca si sa stea in praf si vreme naspa de dragul esteticii. Nu stiu cat de avantajoasa este meseria asta din punct de vedere al veniturilor dar cu siguranta este o ocupatie admirabila.
Zic sa alegi in functie de ce calitati consideri tu ca ai. Poti sta focusata in indeplinirea unui proiect si sa dai tot ce e mai bun la nivel creativ? Te pasioneaza istoria arhitecturii si vrei sa stii ce curente de gandire si ce miscari estetice au influentat dezvoltarea arhitecturii? Vrei sa stii totul despre constructii si modul de a le face durabine si frumoase?[ca la arhitectura nu stai sa desenezi toata ziua cum crede lumea] bun, valea la arhitectura
La cealalta chestie sincer nu stiu ce iti trebuie ca nu am avut inca curiozitatea sa trec prin facultatea aia
Bafta

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Arhitect cu siguranta este cea mai cautata/banoasa la noi. Designer de interior nu este pentru tara noastra iar muzeograf, pff nu.

Arhitectura este una dintre facultati scumpe si cu un program foarte incarcat, va trebui sa faci multe machete si desene in afara programului normal, dar iti vei recupera investitia pe viitor usor daca devii buna in ceea ce faci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conservare si restaurare bunuri culturale!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BotezanDaniel):

Iti poti sustine opinia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ciubotariu_Teodora_1999):

Acum! laughing Nu sari asa la bataie! laughing Pentru ca este o meserie ce implica cultura, cunostinte tehnice, articole dedicate restaurarii, conservarea obiectelor de patrimoniu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BotezanDaniel):

Nu sar la bataie laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ciubotariu_Teodora_1999):

rolling on the floor Eu stiu cu ce atitudine ai scris? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează