anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vreau sa scriu o carte de povesti cu ilustratii.
Care sunt pasii? La cine apelez pentru a ma coordona in realizarea lucrarii mele? Cat costa printarea si copertarea? E neaparat o regula ca eu sa fi citit vreo 100.000 de carti inainte de a scrie una? Nu am foarte mari probleme cu gramatica, dar vreau ca scrierea mea fantastica sa devina publica si apreciata,la fel ca volumele de carti ale marilor autori dupa care s-au regizat si filme. Stiu ca suna imposibil, dar cine stie, poate s-o lega ceva de mine pe partea asta cu munca sustinuta si pasiune nestinsa bineinteles.
Multumesc pentru atentie!

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Care sunt pasii?
Să începi să scrii poveștile.
La cine apelez pentru a ma coordona in realizarea lucrarii mele?
La o editură, după ce ai scris conținutul.
Cat costa printarea si copertarea?
Depinde mult de dimensiunile cărții, de numărul de ilustrații, poze din carte, de tirajul pe care îl dorești. Aceasta îți spune editura. Să nu te aștepți la doi lei.
Un tiraj mic de tot te poate costa 1000 de lei.
E neaparat o regula ca eu sa fi citit vreo 100.000 de carti inainte de a scrie una?
Nu este neapărată nevoie. Dar fără să fi citit suficient, nu ai cum să scrii o carte de succes.
Nu am foarte mari probleme cu gramatica,
Dacă ai probleme cu gramatica, chiar dacă nu sunt foarte mari, este bine să ți le rezolvi înainte de a începe acest proiect. Altfel riști ca editorul să îți refuze manuscrisul,
dar vreau ca scrierea mea fantastica sa devina publica si apreciata, la fel ca volumele de carti ale marilor autori dupa care s-au regizat si filme.
Acesta este un proiect ambițios. Dacă întradevăr vrei să se realizeze este nevoie de foarte multă muncă. Pe rafturile unei librării sunt 20000 de cărți diferite. A ta va fi una din ele. Ca să strălucească, trebuie să fie ieșită din comun, gen Hary Potter.
Stiu ca suna imposibil, dar cine stie, poate s-o lega ceva de mine pe partea asta cu munca sustinuta si pasiune nestinsa bineinteles.
Nu este imposibil, dar nu așa se leagă de tine munca și pasiunea. Pasiunea ca să se lege de tine, trebuie să o ai. Din hai să scriu o carte, nu iese pasiune. Ai pasiune, doar apoi începi. Nu începi și apoi cauți pasiunea, căci nu o vei găsi așa.
Ca să o găsești citește întâi cărți cu povești, nu neapărat cu miile, dar suficiente, până când în una din ele o să găsești pasiunea.
Multumesc pentru atentie!

anonim_4396
| Anonim explică (pentru sadrian46):

Am ideile de ceva timp și le tot scriu. Pasiunea e acolo prezenta, nu o caut.Doar că vreau să mă asigur că ce am scris și desenat in proiect merită să îl duc mai departe.E de amploare, nu foarte simplu. Presimt că va fi destul de groasa cartea.Am descrieri de personaje din prezent, din trecut, diverse scenarii, design, intriga.Mai e mult de lucru dar exista conținutul și mi-e drag.E păcat să irosesc anii pe asta fara a deveni posibil. PS:Mersi de sfaturi!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai cum să te asiguri din start că merită. Dacă merită, iar meritul înseamnă succes, asta depinde de foarte multe, de exemplu dacă cineva te ia în seamă, dacă criticii literari spun ceva, dacă mass media spune ceva, dacă îți faci singur reclamă. Și toate astea se plătesc. Nu pică din senin.