| Girly97 a întrebat:

Am și eu o nelămurire: în cazul mașinilor cu funcția Stop/Start, în timpul examenului practic, se punctează ca oprirea motorului arunci când ești la semafor, pui pe liber și motorul se oprește automat?

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

La ce spui tu, cam asa functioneaza.
Ajungi la stop, la semafor, opresti masina, scoti din viteza pe neutru, apoi iei picioru de pe ambreaj, dupa 10 secunde se opreste motoru.

Dar poti dezactiva functia asta, asa ca nu mai trebuie sa pui schimbatorul in neutru.
De ce nu intrebi acolo la scoala ce anume se face la examen si ce nu se face.
De aia faci acolo scoala nu?
La masinile cu transmisie automata, acolo nu mai trebuie sa intrebi pe nimeni nimic laughing masina face singura tot, de aia is mai bune alea, iar la examen nu are nimeni ce sa iti spuna, pentru ca nu opresti tu motorul laughing
Poate doar daca spune ala ce dai examen cu el sa scoti functia aia, sa o pui OFF.

Ai acolo buton, apesi si gata nu mai se opreste motorul deloc.Chestia asta este f enervanta cand este trafic laughing sa se opreasca si sa porneasca din metru in metru, deja devine enervant.

Deci intreaba la scoala ce trebuie facut la examen, ce spune legislatia acolo sau reguli la examene.

| anonim3248 a răspuns:

Dacă s-ar folosi o mașină la examen cu ce ai spus NU intră la greșelile făcute de cel care dă examen.

| Girly97 explică (pentru anonim3248):

Asta am vrut sa stiu, multumesc.

| Sekim a răspuns:

Din cate stiu eu, nu ai voie sa pui masina pe liber in timpul examenului asa ca cel mai probabil, da, vei fi depunctata.

| anonim3248 a răspuns (pentru Sekim):

Ea a întrebat de ce vezi aici și face parte din dotarea mașinii care are așa ceva.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sistem_start-stop

| relian a răspuns (pentru anonim3248):

Masinile alea au acel sistem pus acolo pentru altceva, nu trebuie neaparat sa folosesti acel sistem, este facut pentru a economisi combustibil, mai exact pentru a polua mai putin, asa se lauda aia care au facut sistemul asta.

La examen de permis, faci ce spun regulile acolo, nu ce poate masina sa faca laughing asa masina aia poate sa se deplaseze si cu 200 de km la ora, aia nu inseamna ca gata tu asa faci laughing

La examene is reguli, cand faci scoala, aia iti spun toate astea. Daca regula pentru examen spune sa nu scoti masina din viteza, tu faci asa, indiferent ce poate masina sa faca, sau sa nu faca.

Eu nu stiu ce reguli is acolo cand dai de permis, dar asa este cel mai recomandat, sa intrebe instructorul de la scoala respectiva, nu sa te uiti pe net ce spune nea Dorel sau ce tehnologii au masinile pe ele.