anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, am zgariat masian cuiva din greseala si i-am lasat numar de telefon sa luam legatura. Dansul ar dori sa ii dau asigurarea, dar pentru o banala de zgarietura care se poate rezolva usor mi se pare prea mult, ce parere aveti? Sa-i zic ca eram cu bicicleta si sa o rezolvam la vopsitor? Eu i-am recomandat un producator de vopsele foarte profesionist, dar nu vrea pentru ca ii e frica ca ei nu ii nimeresc culoare.

27 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca este musia sa-i dai asigurarea, ca altfel te trezesti ca te reclama la politie si cere sa-i vopsesti toata masina.

| ShREKT a răspuns (pentru Violleta2022):

Era parcat ilegal, oare ar iesi culpa comuna? plus ca au trecut zile intregi si parca are 24h sa reclame

| suntserios a răspuns (pentru ShREKT):

Noua ascultă ce tâmpenii scrie Violeta despre închisoare și alte tâmpenii.

Pare irelevant că era parcat ilegal. E doar vina ta și ar trebui sa ii oferi asigurare. Că de aia ai asigurare la mașină... adică sper că ai. Vrăjeală asta nu dat banul nu e deloc ok.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai facut accident trebuie sa raportezi la Politie, ca sa nu platesti amenda sau sa faci inchisoare. Iata si de ce:

https://www.facebook.com/reel/992151628671757

| Violleta2022 a răspuns:

@ suntserios
Asa-i cand esti misogin si nu suporti sa-ti spuna o femeie ce sa faci, vorbeste gura fara tine si te faci naibii de ras.

Linkul l-am mentionat si mai sus, dar cum nu-ti vezi barna dintre ochi, nu l-ai vazut nici pe asta.
Uite aici, l-am repostat pentru tine:

https://www.facebook.com/reel/992151628671757

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mi se pare absolut normal sa iti ceara asigurarea. Asa e legal si corect. Poate omul vrea sa o faca la reprezentanta nu la nea gigel la cotul blocului.

| ShREKT a răspuns (pentru suntserios):

Paai masina era parcata ilegal... in mod normal eu nu as fi zgariat-o pentru ca nu avea ce cauta masina aia in drum, avand in vedere ca nu era loc de parcare si era parcata jumate pe bordura, jumate pe sosea... acum nu vreau sa ma tiganesc cu el, dar i-am oferit cea mai optima solutie si i-am zis ca ii platesc daca are el pe altcineva sa i-o repare

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ore ce vrea Violeta sa zica acolo? cine stie? oare de ce nu imi scrie direct? O fi alta tampenie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ii dai asigurarea, nu te mai c ci pe tine.
Daca nu faci amiabila sau constatare la politie in 24h, ai sanse mari sa ramai pieton.

| Frank51 a răspuns:

Ce ți se pare ție e complet irelevant, el e stăpânul în acest caz, el taie și spânzură.

| johnnny123 a răspuns:

Păi nu pentru asta ai asigurare? Este foarte normal să i-o dai.
Poate omul vrea să-și repare zgârietura la reprezentanță, nu este obligat să accepte soluții care te avantajează pe tine.

| Emma30555 a răspuns:

Tu de ce nu vrei sa ii dai asigurarea? Da i sa și facă omul treaba, nu vad cu ce te încurcă.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca tot ai vrut sa fi corect, fi pana la capat, chiar daca nu te avantajeaza pe tine. Data viitoare asuma-ti alegerile. Pana la urma, el este pagubitul si tu esti responsabil pentru paguba produsa.

| Marius22222222222 a răspuns:

Cine greșește plătește

| goguPatent a răspuns:

De aia exista RCA sa il folosesti cand e nevoie

| goguPatent a răspuns:

Plus omul nu iti poate repara masina fara o adeverinta de la politie sau de la asigurator. De ce sa isi bata el capul cand lucrurile pot fi facute legal?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În conformitate cu legislația românească, în cazul în care ați cauzat un prejudiciu accidental unei mașini, proprietarul poate exercita dreptul său de a solicita despăgubiri pentru daunele suferite. În funcție de gravitatea prejudiciului cauzat, vei putea fi considerat responsabil pentru repararea sau înlocuirea bunurilor afectate conform principiilor răspunderii civile.

| adryang78 a răspuns:

Încheiați amiabila, dă-i asigurarea și nu te mai lega la cap fără să te doară. E dreptul lui s-o ceară. O să-ți crească un pic prima de asigurare când o faci pe următoarea și gata.

| Simpatic a răspuns (pentru adryang78):

Nedeclararea la timp a accidentului, evenimentului duce daca zic bine la retinerea permisului pe o perioada de 30 de zile + amenda sau avertisment dupa caz, avertismentul se poate da in loc de amenda insa retinerea permisului este obligatorie!

| Corina3434 a răspuns:

Spune-i ca erai cu o trotineta electrica inchiriata.

| AdrianFoanga a răspuns:

Spune ca te plimbai cu trotineta electrica si i-ai zgariat masina. Nu esti obligat sa declari asazisul ''accident''.

| ShREKT a răspuns:

Am aflat ca daca ma reclama la politie ne ia permisul la amandoi ca au trecut 24h, deci ce as putea sa ii propun pe langa asigurare?

| Simpatic a răspuns (pentru ShREKT):

Sa il rogi sa isi aleaga un service bun si sa-i platesti vopsirea acelui element! oamenii tin la masinile lor chiar daca unii au cotete de 800 de euro, este normal sa vrea ca masina sa arate decent sau ca inainte!
Sa ii zici ceea ce ai scris si aici ca daca deja a trecut 24 de ore amandoi sunttei vinovati ca nu ati declarat.
Acum el nu te mai poate obliga sa ii dai vreo asigurare, dar tu dai dovada de bun simt reperandu-i greseala ta! Nu trebuie sa ne oblige legea sa fim morali, drepti si corecti! Tu din cate ai scris esti drept!
Fa-l sa inteleaga pe respectivul ca acum e mai bine sa il repari pe cheltuiala ta!
Dar fii atent in functie de elementul ce necesita vopsire, una e sa faci ceea ce vopsitorii denumesc retus si alta e vopsitul integral al unui element.
Numai stiu cat e ora de manopera la vopsitorie dar cu siguranta este mai mult decat ora de mecanica?! care actual la serviceuri este cotata ca fiind 180 lei/h, plus ca la vopsitorie se introduce in pret si vopseaua, nu venim asa fiecare de acasa cu vopseauna noastra, ca la garaje obscure, precum cele unde fac smecherii samsarii!
Deci pregaste-te la niste costuri maricele!

| ShREKT a răspuns (pentru Simpatic):

Pai asta zic si eu ca sunt mai dispus sa ducem masina la vopsitorie, ca nu are nevoie toata aripa de vopsire, nici nu stiu daca nu cumva nu iese la polis ca eu pe oglinda mea nu aveam nicio urma, abia l-am atins. si am fost la cei de la fabrica de vopsele, ei au contracte cu aproape fiecare vopsitorie de la noi din oras ca fac o treaba ffoarte buna, eu de aia nu voiam sa mearga la vopsitor sa isi faca vopseaua ca aia merg tot la fabrica de vopsele si cer mult mai mult pentru productia ei asa. eu am vrut sa dau comanda la vopsea pe baza seriei sasiului si sa o ducem la un vopsitor profesionit, nu la un garaj auto de samsari... i-am si zis ca imi asum si imi cer scuze si nu vreau sa il pun pe el pe drumuri pentru greseala mea si eu cand mi-am facut masina cu vopseaua de la fabrica au nimerit perfect nuanta, dar ii inteleg si lui dubiile si friciile

| Simpatic a răspuns (pentru ShREKT):

Lasa-l pe el sa aleaga serviceul si serviceul sa aduca ei vopseaua, asa ii dai omului sentimentul de lucru bine facut, chiar daca in final aia vor da tot buleala cum fac romanii de la serviceuri in general happy
Despre costuri asta este, stiu ca-s maricele!