|

Ce părere aveți de acumulatorul auto făcut special pentru Dacia de cei de la Rombat de 70ah tine macar 2ani vreau sa îl pun pe o Dacia Logan 1. 4mpi din 2007. Vreau să precizez că nu are instalat pe ea vreo instalație audio care să consume doar motorul și celelalte dotări stock.Ps vreau doar răspunsuri de la cei care știu despre ceva despre masini

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Rombat in general e ok, nu am avut speciala pentru Dacia, dar am avut mai multe Rombat. Problemele au aparut dupa 3 ani, de la materialele de proasta calitate din ele; de exemplu, la una s-a dus izolatia din jurul bornei de +, ieseau vapori de acid pe acolo, si s-a mancat atat borna bateriei, cat si a masinii.
Iar la alta, dupa 3 ani s-a pus ceva in scurt circuit, se incalzea foarte tare chiar si cu motorul oprit (ma temeam ca ia foc), si nu mai avea decat 8-9v, dupa care a cedat complet.
Daca ai noroc de una bine facuta, la motor 1.4 poate tine pana la 7-8 ani. Vorbesc doar de Rombat.
Daca te orientezi spre alte marci, evita Varta si Caranda, sunt probabil cele mai proaste din prezent, cedeaza a doua zi dupa expirarea garantiei.
In prezent, eu si cativa amici avem Macht, pe masini diesel, si momentan merg foarte bine. Cam toate au trecut de 2 ani, fara probleme pana acum, si putere mare la pornire. Au modele cu garantie 5 ani.
Bateria ce m-a impresionat este un Bosch cu marca Ford pe ea, e fabricata in 2004, are 60-62Ah, de cativa ani sta doar pe masini de garaj (care nu circula), si mereu are curent in ea. Pornea Golf 1.6 diesel cu ea, Opel 1.7 diesel. La astea am cam doua chei cu ea (ambele cer minim 70Ah). Acum e pe Dacia 1300, ma duc dupa 3-4 luni, si porneste la sfert cu ea; la nevoie tine mai mult de 5 chei.

| a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Caranda sunt bune, nu manca rahat, am eu de 3 ani si e perfecta, in plus sunt proaspete nu stau pe raft cate 2 ani - cam toti taximetristi folosesc caraanda. varta romaneasca e faacuta la rombat de aia de de rahat - cumpara una din Germaania si vezi diferenta. Fac si rombat baterii bune dar alea ajung doar pe masinile noi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gaard_Soren_1973):

3 ani, si iti dai cu parerea?
Mie tot la 3 ani mi-a crapat Caranda, brusc, pe Dacia 1300. Nu avea nici un motiv, aia incarca 14.4 in secunda 2 dupa pornire, si porneste si cu baterie de scuter. Am lasat-o buna, a doua zi avea 6v, si nu a mai primit curent.
Varta am montat mai multor clienti, si cedau a doua iarna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

O baterie tine și 5 ani fără probleme

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează