|

Dacă am numere roșii, mai trebuie să achit rovinieta?

Având în vedere că la trei benzinării mi-au spus că se face. Eu știind contrariul.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cele 3 benzinarii sunt idioate si vor sa iti ia banii, data viitoare arate-le mesajul meu si mai ales link-ul catre siteul oficial cnadnr.
Cat ai numere rosii nu este nevoie sa platesti rovigneta, pentru ca nu ai certificat de inmatriculare!
Ca sa vorbim in termeni legali ca sa poti achizitiona o rovigneta este nevoie de 2 elemente fundamentale:
1.seria de sasiu ( si tu o ai dar nu pe certificatul de inmatriculare, ci pe adeverinta provizorie de circulatie)
2. numere definitive de inmatriculare!
Intrucat cele doua elemente legale pentru a achita rovigneta, atunci cand ai numere rosii, nu sunt constituite, apreciez ca pentru numerele provizorii (rosii) nu este posibil a se face rovigneta.
Aici iarasi este vina LEGIUITORULUI care nu a stipulat exact in codul rutier daca este nevoie sau nu de rovigneta la numere provizorii, stiu ca in afara tarii este nevoie daca mergi in alte state cu sau fara numere rosii trebuie sa platesti.

Totusi CNADNR acesti mancatori de bani care nu fac nimic au venit cu un raspuns pentru tine si multi altii:
Citeste punctul 10!
http://cnadnr.ro/ro/roviniete/intrebari-si-raspunsuri-privind-rovinieta

pe scurt siteul lor spune : Atat pentru vehiculele care circula cu numere provizorii (numere rosii), cat si pentru vehiculele inregistrate (detin certificat de inregistrare si nu certificat de inmatriculare), NU se achita rovinieta;

| a răspuns (pentru Simpatik):

Cele 3 benzinarii NU sunt idioate tongue
sunt doar profitoare de cineva care are dubii, asa ca... de ce sa nu ii ia banuwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bizon95):

Corect,dar ce fac ei este ILEGAL atata timp cat fac un lucru contrar legii.
a se citi mesajul meu de mai sus.
Vina nu este nici a mea, nici a ta, nici a utilizatorului care a intrebat, nici a celor de la benzinarie, ci a LEGIUITORULUI care nu a venit cu o precizare exacta in Codul Rutier, ci a lasat prin eliminare si logica a se interpreta legea, ceea ce doar Judecatoria poate face in realitate.
Totusi consider o practica abuziva a tuturor benzinariilor inregistrate in sistemul CNADNR de a cere plata catre ceva ce nu este corect constituit. Acest lucru ar trebui semnalat CNADNR cat si ministerului transportului ca sa vina cu o HG.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Da, asa e, dar, deh... rrrominica crying

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Toate masinile care circula pe autostrazi sau drumuri europene sau nationale din Romania trebuie sa aiba rovinieta, indiferent ca sunt inmatriculate definitiv sau provizoriu (numere rosii), conform Normelor de aplicare a OG nr.15/2002, citez:
"ART. 1
(1) Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România au obligaţia de a achita tariful de utilizare şi, după caz, tariful de trecere.
(2) Tariful de utilizare se achită în funcţie de tipul vehiculului şi se aplică în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români şi străini pentru toate vehiculele înmatriculate temporar sau definitiv care utilizează reţeaua de drumuri naţionale din România pe parcursul unei perioade date."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează