| Anonimul151 a întrebat:

Dacă nu m-am înscris la școala de șoferi, dar aș vrea totuși să i au ore de condus înainte de a face școala de șoferi se poate? Sau pot lua ore doar când sunt înscris la școala de șoferi și după ce i au permisul?

10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Din cate stiu eu (dar nu le stiu eu pe toate) poti sa faci ore de condus doar in urmatoarele conditii: te-ai inscris la scoala de soferi, ai permis dar vrei sa faci conducere din orice alte motive, ai terminat scoala de soferi dar vrei sa mai "cumperi" ore de condus!

Tu inca nu ai permis si nici nu esti inscris la o scoala auto deci din punctul meu de vedere nu poti efectua ore de condus!

| Anonimul151 explică (pentru Simpatic):

Da, ai dreptate. Cel mai probabil asa este. Așa au zis si altii mai jos...

Și ai idee dacă de ex examenul psihologic și celelalte controale + restul actelor ce trebuiesc la dosar le pot face înainte de a ma înscrie la școala de șoferi sau e mai ok după ce m-am înscris?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Trebuie sa fii înscris la școala de șoferi că instructorul sa te poată scoate legal pe strada

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poti face conducere in trafic doar dupa ce obtii avizul medical (fisele medicale) si parcurgi testul de legislatie al scolii.
Dar daca contactezi un instructor particular sau o scoala de soferi, s-ar putea sa te accepte macar la cateva sesiuni de conducere in poligon sau intr-o parcare de-a lor, pentru a te familiariza cu comenzile masinii. Majoritatea scolilor au o zona pentru asa ceva, in care parcurg primele 2 ore cu elevii care nu stiu absolut nimic despre condus.

| Anonimul151 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am înțeles. Știi cumva cu cât timp înainte de a ma înscrie la școala de șoferi ar trebui sa îmi fac avizul psihologic, celelalte controale medicale + documentele care trebuiesc. Dosarul mai bine spus.

Ar fi ok sa îl fac înainte sau după ce ma înscriu la școală?

Problema este că la mine în oraș, nu există, un poligon pentru școlile de șoferi. Deși exista unul numit "poligon". Dar arată jalnic, si nu îl folosește nimeni. Doar cei ce fac școala cu motocicletele. Pentru că e foarte mic pentru mașini.

Școlile de șoferi, cu siguranță că au propriile poligoane, sau un spațiu, adecvat pentru exersare.

| ioana748 a răspuns:

Doar inscris la scoala de soferi poti urca cu instructorul in masina, dupa ce ai parcurs cursul de legislație si ai testul psihologic si celelalte analize in regula.

| Anonimul151 explică (pentru ioana748):

Ok. Mulțumesc.

| ioana748 a răspuns (pentru Anonimul151):

Cu placerehappy

| ioana748 a răspuns (pentru Anonimul151):

Este bine ca fisa medicala sa o faci cu clinica colaboratoare a scolii.
Întâi te înscrii și te vor indruma spre colaboratorii lor în ceea ce privește examenele medicale.
Apoi faci orele de teorie, legislație și poți ieși pe traseu.
Mult succes,