| DrunkenIrish a întrebat:

Daca se va produce dacia logan electric in vreo 2 ani, pretul lui va fi in jur de 12.000 euro de exemplu(avand in vedere ca unul pe benzina chel este la jumatate de pret, producand unul electric este mult mai scump). Romania ofera 11.000 prin programul rabla pentru masinile electrice.Asta inseamna ca va putea fi cumparat aproape pe gratis?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu stiu cum ai ajuns tu la pretul de 12.000 euro, Zoe care e cea mai ieftina electrica e pe la 30.000 euro si probabil atat ar fi si un Logan

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Preturile la electrice oricum vor scade. Avind in vedere ca si Zoe si Golf electric nu sunt prea departe de 40.000 EUR, mai bine iei frumos o Tesla 3 cu inca vreo 10.000 in plus.

| romeo78 a răspuns:

Logan electric, dacă se va produce, nu va avea parte de ultimele tehnologii. Se va folosi modelul electric E-Kwid dezgolit, probabil de sisteme prea scumpe. Altfel, nici pe piața occidentală, nu va fi căutat, dacă prețul sare de 25000 euro. Va fi strict un model pentru uz urban.

| sierra1 a răspuns:

Când loganu o fi 12 mii, nu o mai fi subvenția 11 mii. Pariu?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dacia "lanseaza" doar noutatile mai vechi de la Renault. Deci daca vrei sa vezi noul Logan electric, asteapta sa faca vreo 3 ani pe piata "noul Clio/Symbol electric".

| johnnny123 a răspuns:

O singură mică problemă: Bugetul alocat subvențiilor nu este infinit.

Dacă prețul unui Logan electric va fi atât de mic încât să o poți cumpăra aproape gratis cu subvenție, bugetul alocat programului s-ar epuiza instantaneu pentru că toți oamenii ar vrea mașină electrică gratuită. Ceea ce ar fi absurd.

Este posibil ca în acest caz să se revizuiască procedura, iar subvențiile să se acorde pe criteriul "subvenție maximă de X, dar nu mai mult de Y% din valoarea mașinii"

De exemplu, pot să spună "Subvenția maximă este de 10 000 euro, dar aceasta nu poate să depășească 25% din valoarea mașinii." Asta ar însemna că dacă îți cumperi o Tesla de 80 000, primești subvenție 10 000, dar dacă îți cumperi un Logan de 12000, primești subvenție de 25%, adică 3000.

În felul ăsta subvențiile s-ar distribui echitabil și nu s-ar consuma într-o secundă.

| Speranta12 a răspuns (pentru johnnny123):

Salutare, imi cer scuze ca te deranjez! Am pus o intrebare pe TPU si nu mi-a raspuns nimeni, poate m-ai putea ajuta tu, cand ai timp.
Stii cumva cine este concurenta lui OMV Petrom in Romania si cine e concurenta lui OMV Petrom in Europa de Est? Sau unde pot gasi aceste informatii? Trebuie sa compar omv petrom cu concurentii lui.

| Sonia822 a răspuns:

Nu se dau loganuri ``aproape gratis`` pentru ca se distruge atat piata de vanzari vehicule noi, cat si piata de vanzari masini SH. Oricum ar iesi, macar 6000 euro tot dai pe el

| Vladut13 a răspuns:

1. Din cate stiu eu tichetul de program rabla pentru electrice ofera doar 10000 euro nu 11000, daca nu s-a schimbat intre timp.
2. Chiar daca ar ar aparea un Logan electic la 12000 de euro si ar fi,, aproape gratis", nu cred ca s-ar merita, deoarece cel mai probabil va avea autonomie foarte mica, probabil 100-200km, tinand cont ca un BMW I3 are autonomie de 260 (declarata de ei) si costa in jur de 40000 de euro nou