| siriusblack98 a întrebat:

Salut! Acum doua zile am lovit un capat de bordura in lucru nesemnalizata si mi-am spart cauciucul, am indoit janta si am fost nevoit sa schimb bascula de pe partea dreapta. Partea nasoala acum este ca exista o diferenta cam de un deget de la roata din fata (dreapta) la contraaripa (adica la partea din spate nu stiu cum ii spune sigur) spre deosebire de roata fata din partea stanga. Mai clar roata de pe dreapta este acum cum vreo 1-2 cm mai in spate decat cea din stanga. Si evident trage si putin spre dreapta in mers. Intrebarea mea este, sa fie planetara de vina sau oare sa se fi strambat puntea? Mecanicul la care am dus masina a zis ca planetara este ok si m-a derutat complet (din cauza asta am schimbat doar bascula). Oare se rezolva ceva la partea de directie daca fac geometria si echilibrarea la roti? As dori daca se poate raspunsuri de la oameni care au ridicat macar odata in viata lor o capota si au schimbat o roata.

4 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Trebuie de vazut acolo cum sta treaba mai exact.
De dat roata jos si de vazut despre ce e vorba.
Banuiesc ca te referi la partea din fata a masinii de timp ce ai spus ca ai schimbat bascula, deci nu exista o "punte" cel mai probabil care sa fie afectata.

Ai pus bascula noua sau din dezmembrari? Ca daca este din dezmembrari este posibil sa fi prins una stramba si de acolo problema.
Planetara nu ar avea de ce sa-ti impinga roata in spate cat timp bratul (bascula) si fuzeta e ok.
Aici e problema fie de brat, fie de fuzeta, fie de jugul de la motor.
Cel mai probabil ori de la brat, ori de la fuzeta.

| siriusblack98 explică (pentru OldSoul):

Am rezolvat, mersi oricum. Bascula este nou nouta, asta ca sa raspund la ce m-ai intrebat. Puntea nu a fost afectata. Problema era la ''urechile'' de prindere ale basculei care in timpul impactului s-au deplasat cu vreo 2mm. Acei 2mm diferenta din interior, au rezultat in 2cm distanta la roata. Acum am fixat problema, am facut si geometria plus echilibrare la roti ca sa fiu sigur ca e totul ok si este ca noua happy Treaba este ca o simpla bordura in lucru nesemnalizata gen munca lui Dorel, m-a lasat fara 5 milioane. Norocul meu ca nu am masina de figuri.

| zilog a răspuns:

Invata sa scrii mai scurt ca nu sta nimeni sa citeasca povesti atat de lungi!
eu asta am invatat de curand, si a inceput sa imi mearga mult mai bine in viata.

| siriusblack98 explică (pentru zilog):

Invata sa raspunzi la intrebare, nu sa imi spui tu mie in cate cuvinte sa explic problema. Te dracu