| Aninim777 a întrebat:

Salut.

Tocmai ce am cumparat o masina adusa de cineva din Germania, a scos numere rosii (30 zile)
Problema este ca numerele vor expira zilele următoare.
Întrebarea mea este, pot circula cu setul de numere scos de fostul proprietar care curand vor expira, daca voi prelungi asigurarea pentru inca 60 zile?
Multumesc

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca inmatricularea provizorie (numere rosii) au fost scoase doar pe 30 de zile atunci o poti inmatricula si tu pe inca maximum 60 de zile.

| Aninim777 explică (pentru Ioandelasal):

Trebuie sa scot alt set de numere rosii sau doar sa prelungesc asigurarea?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Aninim777):

Nu stiu exact cum este probabil se poate prelungi cu aceleasi numere, o sa afli aceasta la serviciul de inmatriculari.

| OldSoul a răspuns:

Cat timp e starea de alerta poti circula cu numerele rosii chiar daca-s expirate, doar sa ai grija sa-ti prelungesti asigurarea.

"Urmare numeroaselor solicitări primite de la dvs. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor vă reamintește faptul că potrivit art.4 alin (5) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, pentru permise de conducere, autorizații de circulație provizorie și documente eliberate in condițiile art 4 alin.(3) din OMAI 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberării autorizației de circulație provizorie și art.4 alin.(2) din OMAI 123/2013 privind condițiile de eliberare a permisului de conducere(…) expirate în această perioadă;

In cazul autorizației de circulație provizorie, valabilitatea se menține doar pentru autovehiculele care dețin asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulație în termen de valabilitate."