| Badea_Adrian_1982 a întrebat:

Salut TPU! Am o Skoda Octavia 2 1.9 tdi BKC si nu inteleg ce are de nu mai trage motorul. Parca e lesinata. Masina se tureaza in limitare, erori nu are(am pus tester pe ea). Eu as da vina pe pompa de vacuum, deoarece prezinta scurgeri. Ce simptome are pompa aceea atunci cand e defecta? Mie imi porneste uneori foarte brutal(ca si cum mi-ar muri motorul, uneori nu am frana cum ar trebui si nu mai trage cum trebuie(in momentul de fata nu mai trage tot timpul).

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Posibil sa ai joc in stutul de la pompa de vaccum si prin urmare sa pierzi vaccum pe langa stut, de aici si problema cu franarea, si cu aceelerarea.
Pentru problema cu pornirea brutala, poate fi si din pompa, dar si din injectoare sau altele.
Oricum, daca ai joc in acel stut, schimbi pompa, sau o "Carpesti" cu poxilina.

| Badea_Adrian_1982 explică (pentru OldSoul):

Am pus tester pe ea si valorile la primele 3 erau pe la -0, 10. La al patrulea e undeva pe la 0, 38 din ce imi aduc aminte. Toate valorile se mai mareau sau micsorau de la secunda la secunda, dar nu erau diferente enorme.

2 răspunsuri:
| 0VolkSWaGeN1 a răspuns:

Salut. Garniturile de la pompa de vacuum ai încercat să le schimbi? Probabil sunt uzate, de aceea ai scurgeri de ulei, iar în privința limitării, o posibilitate ar mai fi și furtunul de vacuum, ar putea fi îndoit/spart, de aceea motorul dă rateuri.