| Alyn17Mafiotu a întrebat:

Am si eu o problema! Mi se ineaca prima bujie in ulei ceea de langa radiator.Cand o scot dupa cativa kilometrii este uda.Cum as putea rezolva problema asta dar as vrea sa nu ma coste mult sa mai umblu la motor.Cineva mi-a spus ca as putea sa ii pun o reductie in capul bujiei sa nu imi mai ude bujia ci sa imi ude reductia! Dar nu prea stiu unde pot gasi aceeasta reductie si cum vine acolo.Ma puteti ajutaa.

3 răspunsuri:
leonardk
| leonardk a răspuns:

Bujia se uda pentru ca nu da scanteie. Poate fi devina - bujia, fisa sau aprinderea electronica (daca ai asa ceva) sau capacul de la delco daca nu ai aprindere electronica...Reductie se pune doar atunci cand filetul din chiuloasa este stricat si ai pierderi de compresie printre bujie si chiuloasa. Verifica bujia si fisa - mai mult ca sigur una dintre ele este cauza...

| Minks a răspuns:

Despre ce e vorba? Motocicleta, masina, scuter, tractor, avion? Specifica. Uleiul nu are ce sa caute la bujii. Totusi, daca e ulei, inseamna ca nu mai ai cilindrul etans si patrunde ulei acolo. Ai nevoie de resegmentare pentru chestia asta.

| Alyn17Mafiotu explică (pentru Minks):

De masina este vorba! Si chiar nu se poate face o reductie pentru bujie ca sa nu mai intre ulei la ea?