| anonim1 a întrebat:

Salutari, am o rugaminte la dvs, daca puteti sa m a ajutati :
-ford focus, 2001, diesel, 250000 km
-mi-am cumparat masina de 2 ani, de atunci am facut 2 schimburi de ulei:primul schimb mi l-a facut un mecanic, a bagat ulei Castrol Magnatec 5w40.La al doilea schimb un domn de la un magazin de piese auto(varul meu) mi-a zis ca la masina mea i-a dat calculatorul un ulei cu vascozitatea SAE 5w30(asa scrie si in cartea masini, SAE 5w30 sau 5w40, am citit eu) si mi-a dat un ulei ARAL 5w30.Cu uleiul acesta ARAL cand pornesc masina la rece cate-odata imi bat tachetii 2 sec. O fi din cauza uleiului aral 5w30 pentru ca este mai subtire? cu uleiul Castrol nu batea-u tachetii si motorul mergea mai silentios! masinii mele nu i-ar trebui un ulei mai vascos (5w40) pentru ca si ea are deja 250 mii de km? Si cu uleiul Castrol 5w40 parca motorul mergea mai rotund, nu era asa galagios.
Acum cu uleiul ARAL 5w30 am deja 10 mii de km si ar trebui sa il schimb.Va rog frumos sa imi spuneti ce ulei sa cumpar acum? Care din cele 2 pe care le-am enumerat mai sus? Masina nu consuma ulei!
Va multumesc, astept parerile voastre
Salutari!

4 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Calculatorul dupa softul Ford il am in fata iti da Ford 5W40 si aditionale Valvoline DURABLEND DIESEL 5w40 full sintetic sau Mobil One 5W40 full sintetic.

Cu tachetii nu este neaparat de la ulei dar daca se intampla doar 2-3 secunde... stai linistit este ceva aproape normal mai ales daca pleci dimineata cu masina cand este frig, la iarna va fi si mai rau se vor auzii 15-20 de secunde dar nu ai de ce sa te ingrijorezi momentan doar fi sigur ca sunt tachetii sa nu fie ceva de la directie care sa bata la plecarea dupa loc ca poate fi periculos sa piezi in mers directia si... Doamne fereste se pot intampla multe nenorociri!

| a1doru a răspuns:

Castrol e mai bun decat aral.in timpul iernii e mai indicat 5w30, mai ales daca masina nu e tinuta in garaj.nu prea este indicat sa tot schimbi marcile de ulei.

| kurinkita a răspuns:

Eu la o asemenea masina folosesc Mobil1 5W40. Mobil1 face si uleiuri special pentru Ford, majoritatea 5W40 si 5W30, le cunosti usor dupa emblema mare Ford de pe cutii.
Pentru Focus, toti mecanicii mi-au recomandat 5W40, mai ales daca motorul e de 1.8L

| anonim1 explică:FurtunaDiesel, pot sa bag acum castrog magnatec 5w40 b4 chiar daca acum am aral 5w30? nu se intampla nimic? cu uleiul catrol magnatec 5w 40 a mers motorul mai silentios