| piticapitika a întrebat:

ce parere aveti despre solar? le-as ruga pe cele care au fost sa-mi spuna daca au fost ok dupa si cam cum ar trebui sa fac (cat sa stau, cat de des sa merg). mentionez ca am tenul foarte alb. m-as duce sa prind o nuanta mai inchisa, dar fiindca se vorbeste atat de mult despre faptul ca ar fi rele pentru piele si ca ar produce cancer, mi-e cam frica.multumesc

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La solar se face expunere progresivă dar nu abuziv.
Cu cât pielea este mai deschisă, crema de protecție solară care este obligatorie să aibă factorul cel mai mare, 50+. Primele ședințe se fac de 2-3 minute, următoarea săptămână expunerea va fi de 3-5 minute, și tot așa. Se crește minutele până la maxim 20 de minute, 1-2 ședințe pe săptămână la solar nu mai mult. După o lună de zile se va obține un bronz uniform și de durată.
În primele ședințe se face solar orizontal ca mai târziu să fie și cel vertical.
Nu trebuie să abuzăm de solar într-o veselie. Este suficient 2-4 săptămâni pe an fără a nu ne distruge sănătatea pielii.
Înainte și după ședință este bine să consumi un suc de morcovi sau crud (leguma rădăcinoasă ca atare) care este un excelent vitaminizant, fier și beta caroten care este un aliat al sănătății pielii dar și al vederii (în mod excepțional vederea nocturnă).
Cu plăcere.
Pa, pa.

| alexandra_8659 a răspuns:

In conditiile in care ai pielea foarte alba nu iti recomand sa mergi la solarul artificial ci sa stai intai la soare pentru a te obisnui putin cu caldura. Ai grija la toate metodele astea artificiale. happy

| Floreenofficial a răspuns:

Esti ok pe moment dar in timp apar problemele grave.nu iti recomand deloc solarul. straight face

| mihamihaela1234 a răspuns:

Si eu am pielea deschisa la culoare si am mers la solar6 sedinte scurte pana sa ma"inegresc" un pic...Si eu am auzit ca este nociv pentru piele insa fac sedinte scurte de cateva minute si nu exagerezwinking

| maturik a răspuns:

Sfatul meu e sa nu te duci dar dac vrei sa iti faci un bronz fa-ti unul mediu mai natural si nu tr sa stai mult maxim 5 minute pentru ca ai zios ca ai tenul alb si risti sa faci arsuri si nu prea des cel putin 1 data la 2 saptamani

| piticapitika explică:

Multumesc frumos pentru raspunsuri, daca mai doreste cineva sa imi mai raspunda, astept cat mai multe pareri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te sfatuiesc sa ocolesti solarul matrix de la crangasi
este jalnic
sunt 2 solare. unul costa 1. 5 min si celalalt 1 leu min.acela de 1. 5 este mereu ocupat. iar cel de 1 leu este ingrozitor
este mizerabil.trebuie sa-l cureti singura.este frig in el chiar daca opresti aerisirea. face un zgomot groaznic si nu se observa nicio diferenta de culoare

| ostebe a răspuns:

Cu toate ca sunt baiat eu merg la solar de un an si ceva, acum ma duc o data pe saptamana ca mi se pare de ajuns, eu unu sincer am o parere foarte buna despre solar si te ajuta mai ales in anotimpurile reci, pentru tine ti-as recomanda sa incepi cu sedinte de 4 si 5 min, o data pe saptamana si sa avansezi dupa citeva sedinte la 7 - 9 min, asta ca, corpul tau sa se poata obisnuii cu razele, incet incet avansezi si totul e ok multa bafta si nu ai de ce sa te temi de solar, in legatura cu cancerul nu-i adevarat daca stai sa te documentezi putin vei vedea ca razele soarelui sunt mult mai periculoase decit solarul