| Melek27 a întrebat:

happy imi dati si mie niste sfaturi cu privire la parul aspru? il am destul de lung(pana la mijloc) si nu stiu ce sa-i mai fac..folosesc balsam de par,si uneori ulei de masline, dar nu merge...

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| ღÐelly a răspuns:

Daca folosesti placa nu o mai folosi, macar vara si incearca cu ulei de cocos happy

| Melek27 explică (pentru ღÐelly):

Nu folosesc deloc placa happy

| AmanoYuno a răspuns:

Tunde-l.in afara de faptul ca iti mananca vitaminele din corp nici nu are destule ca sa fie moale

| Melek27 explică (pentru AmanoYuno):

Vai,geniuslaughing nici in ruptu' capului n-as face asta.

| BlackChocolate1 a răspuns:

Ce nu merge? laughing

| Melek27 explică (pentru BlackChocolate1):

Ce te bagi in seama? laughing laughing

| BlackChocolate1 a răspuns (pentru Melek27):

Ca sa intrebe proastele... laughing

| Melek27 explică (pentru BlackChocolate1):

.zise una mai MARE happy

| ρίтιкa a răspuns:

Parul aspru nu trebuie spalat in fiecare zi ci maxim de 2 ori pe saptamana. De ce? Pentru ca samponul - care contine detergenti - usuca parul si il face foarte casant.

Incearca sa folosesti sampoane ce contin ingrediente organice (bio) ori chiar naturale 100%, pentru ca numai asa vei hrani si hidrata parul in profunzime.
Ingredientele potrivite parului aspru, pe care ar trebui sa le cauti pe eticheta sampoanelor, sunt: unt de shea, ulei de germeni de grau, ulei de nuci de macadamia sau ulei de cocos - toate acestea ajuta la mentinerea umiditatii in jurul firului de par.

Parul aspru se piaptana, nu se periaza
Peria electrizeaza parul, facandu-l si mai rebel si mai greu de aranjat. In schimb un pieptene cu dintii rari si lungi, va masa radacinile firului de par astfel incat va stimula eliberarea uleiurilor naturale ale scalpului.
Atentie insa: parul nu se piaptana cat timp este ud pentru ca este foarte fragil, firele casante se rup foarte usor si parul se aspreste si mai tare.

Dusmanul nr. 1 al parului aspru: caldura intensa
Excesul de caldura deterioreaza parul aspru, facandu-l fragil si chiar mai greu de ingrijit.
Evita folosirea placii de intins parul, a periilor rotative cu aer cald si a foehnului sau incearca sa reduci cat poti de mult numarul de utilizari. Cel mai bine ar fi ca parul aspru sa fie lasat sa se usuce natural.

Daca totusi nu te poti desparti de uscatorul de par, de ondulator sau de placa, foloseste un spray pentru protectie termica fara alcool - un aspect important pentru orice produs de ingrijire a parului aspru, pentru ca alcoolul usuca.

Balsamul de par nu trebuie sa lipseasca
De regula, atunci cand cumperi un balsam sau o masca de par, ti se spune sa nu le aplici la radacina pentru ca ingrasa parul si il pleostesc.
Ei bine, in cazul parului aspru, mai ales daca si scalpul este uscat, balsamul de par poate fi aplicat si la radacina.
Atentie insa, daca parul se ingrasa la radacini sau daca ai un scalp normal, evita aplicarea balsamului la radacina firelor de par.
Aranjarea parului aspru

Poti controla firele de par rebele folosind produse de styling precum spuma, ceara sau diferite geluri. Este important insa sa se evite produsele cu continut ridicat de alcool, deoarece degradeaza parul.
O alternativa naturala a gelului de par din comert este gelul natural de aloe-vera, care are exact acelasi efect de fixare si aranjare a suvitelor insa fara efecte negative in timp.

Cat de des trebuie tuns parul aspru?
In cazul parului aspru, varfurile se despica mult mai des asa ca scurtarea varfurilor in mod regulat este obligatorie.
Daca observi ca parul tau are multe fire despicate, este indicat sa iti tunzi varfurile o data pe luna, altfel tunderea varfurilor se poate face si la interval de 2-3 luni sau atunci cand observi ca parul nu se mai aranjeaza deloc asa cum iti place.