| alexandra2859 a întrebat:

cam cate abdomene trebuie sa fac pe zi? am inceput sa fac abdomene ieribig grin eu fac 60 pe zi dar 30 acum si dupa o 1-2 ore mai fac inca 30 este bine?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii-abdomen.html

Primele 3 exercitii sunt trei tipuri de crunch.
Abdomenele clasice sunt cand tii picioarele indoite cu varfurile sub un suport.

26 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Ai probleme cu grasimea de pe abdomen, sau de ce? Sau vrei sa faci muschi la abdomen?

| alexandra2859 explică (pentru KellyGreen):

Nu nu am gresime pe abdomen dar vreau sa imi intaresc muschi.da, vreau sa fac muschibig grin

| Cosmin86 a răspuns:

Baga si ridicari de picioare, pentru zona inferioara a abdomenului. Baga serii ( de abdomene, crunch si ridicari de picioare ), 4 serii din fiecare, cu pauze de 90-120 de secunde maxim intre ele.

O zi lucrezi apoi pauza. Un muschi are nevoie de 48 de ore ca sa se dezvolte, altfel o sa te supra-antrenezi => progrese foarte lente.

Apropo, daca vrei muschi fa cu greutate. Muschi faci marind greutatea, NU numarul de repetari.

Si mananca multe proteine ( carne, lapte, branza, oua), fara ele nu faci muschi.

| alexandra2859 explică (pentru Cosmin86):

Singura problema este ca eu nu pot sa fac ridicari de picioare
nu stiu de ce dar nu pot sa ridic greutatea doar pana la genuchisad
este normal?

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexandra2859):

E din cauza ca nu ai muschii din zona respectiva dezvoltati, e normal la inceput sa fie asa.
Incearca sa le faci stand pe spate sau ridica genunchii la piept din atarnat ( in loc sa ridici picioarele drepte ).

Ok,mersi.

Cu placere. spor la treaba

| Crucified a răspuns:

Este bine!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Crucified):

Eu in locul tau l-as scoate pe sfrijitul ala gay din poza cand comentez in sectiunea "sport"

| aumih16 a răspuns:

Abdomenele! niste panarame de exercitii! daramite sa mai faci si la saltea! plansa aia sau cum naiba se numeste!

| fgsxbfhg a răspuns:

E bine pentru inceput dar in fiecare zi trebui sa maresti fiecare tura cu 20 adica faci azi 50 50 maine 70 70 si tot asa pana ajungi la 500 pe zi atunci vei avea un abdomen de pasarele

| Cosmin86 a răspuns (pentru fgsxbfhg):

500 pe zi => supra-antrenament, fortarea coloanei in zona lombara, etc. Muschii cresc in perioada de odihna, adica in cele 48 de ore necesare dupa un antrenament. Un abdomen ca lumea se lucreaza de 2 ori pe saptamana.
Ah da, si NU doar cu abdomene, zona inferioara n-o lucrezi? Gen ridicari de picioare?

Daca faci 500 de abdomene / zi... mai bine te apuci de sah si lasi sportul asta.

Nu,nu aveam de gand sa fac 500laughing

Dar cam cate trebuie sa fac pe zi?

Nu trebuie sa faci pe zi, un muschi are nevoie de 48 de ore dupa un efort sa se refaca. In perioada de refacere muschii se tonifica si eventual cresc, NU cand ii lucrezi. Eu iti recomand sa faci abdomene de 2 ori pe saptamana, asa :

- 4 serii abdomene clasice
- 4 serii crunch
- 4 serii ridicari de picioare ( pentru zona inferioara a abdomenului, altfel nu o sa-l ai simetric )

Cu pauze de 90-120 de secunde intre serii, asa stimulezi cel mai bine muschii. De asemenea, daca vrei muschi mai mari, fa cu greutate ( ex. un disc pe piept, un rucsac greu in spate, daca nu mergi la sala si faci acasa, improvizezi tu ceva ).

Si baga cardio ( alergat, inot, bicicleta, etc. ) pentru eliminarea grasimii ( daca ai ), daca nu baga doar pentru sanatate.

De asemenea, mareste cantitatea de proteine din alimentatie ( proteine gasesti in carne, lapte, branza, oua ).

Si ultima chestie, rezultatele nu se vad in cateva zile. Dupa minim 1-2 luni o sa ai rezultate.

Ce sunt abdomenele clasice si ce sunt crunch?

Http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii-abdomen.html

Primele 3 exercitii sunt trei tipuri de crunch.
Abdomenele clasice sunt cand tii picioarele indoite cu varfurile sub un suport.

| AdyP20 a răspuns:

Nu trebuie sa faci in fiecare zi. Trebuie sa lasi muschiul sa se refaca. 4-6 serii a cate maxim 20 de repetari facute incet sunt de-ajuns. Fa-le la cate 3 zile. Maxim de 3 ori o saptamana.

| Th3RiP a răspuns:

Este bine dar cel mai bine este cate 4 serii de abdomene de cate 25 abdomene in zilele de:Luni, Marti, Joi, Vineri, Duminica

| Vladut_Carja_1990 a răspuns:

Intra pe facebookul meu si vezi cat de folositoare sunt exercitiile care le fac eu si am doar 13 ani impliniti

| alexandra2859 explică (pentru Vladut_Carja_1990):

Si eu de unde sa stiu care este numele tau pe fb?
sau ce exerciti faci?

Pai carja vladut asa ma cheama pe facebook

Ma lasi cu abdomenele cu alea inbatranesti si nu faci un abdomen de invidiat alerga mult manaca putin si bun si in loc de abdomene fa bricege stimuleaza ambele zone ale abdomenului

Tu esti serios?
nu te mai da mare ca nu ti-a zis nimeni nimic de abdomene!

Si sa inteleg ca tu ai 13 ani?