|

Cearcane culoare inchisa in jurul ochilor, dau funda!

Persoanele mai inchise ca pigment au conturul ochilor de culoare inchisa.Imi puteti recomada o crema care se lasa si intra in piele, fara clatire, pentru ochi care decoloreaza?

Multumesc

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Ai nevoie de o crema SPF cu filtre minerale pe care sa o aplici zilnic in jurul ochilor pentru ca productia de melanina, cea care accentueaza culoarea cearcanelor tale, este provocata de soare. Filtrele minerale sunt cele mai blande cu pielea, avand o toleranta mult mai mare. Recomand Paula's Choice, comanda mostre inainte. Foloseste ochelari de soare tot timpul anului.

Pentru tratarea cearcanelor hiperpigmentare ai nevoie de procente foarte mari de ingrediente active, ceea ce ar duce la sensibilizarea pielii care oricum e foarte sensibila, iar in cazul unui produs cu o concentratie mica de ingrediente potente nu o sa vezi efecte sesizabile, dar nici efecte adverse ca in cazul folosirii vitaminei C in concentratie de 20% spre exemplu.
Ai nevoie de produse care contin concentratii mari de inhibitori de melanina ( arbutin 2%, hidroquinona 4%, vitamina c 15-25%, acid azelaic 15% - valori la care ingredientele au impact, dar pe o perioada lunga de timp ) chiar o combinatie intre ele ca sa aiba efect, si eventual si produse cu ingrediente cell-communicating (niacinamida, retinol ). Nu recomand sa te avanti spre produse ce au concentratii asa mari, este o bataie mare de cap, iar rezultatele nu sunt spectaculoase. Ai putea apela la proceduri minim invazive.

Eu folosesc pentru luminozitate in jurul ochilor niacinamida 10% de la The Ordinary, dar aplic peste un strat generos de crema hidratanta, si serul asta de la Paula's Choice care contine vitamina C intr-o concentratie eficienta pentru estomparea ridurilor fine si multe alte ingrediente active : https://www.paulaschoice.ro/produs/resist-super-antioxidant-concentrate-serum/

1 răspuns:
| a răspuns:

Sau te duci la doctor
in general cearcanele apar daca nu dormi
daca asta nu e o problema atunci apar din diverse motive medicale, cum ar fi probleme cu ficatul

chiar daca nu se confirma si nu ai nici o problema, NU ai ce sa pierzi (in afara de timpul pierdut)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează