|

Cosmeticele au data de expirare? Mie nu mi pasa o sa le folosesc până când se termina. Le folosesc ff rar, zilnic deloc Procedez bine?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, au dată de expirare, dar de multe ori nu e vizibilă ușor, mai ales la tuburi. La tuburi e ștanțată pe cotorul de închidere.
De obicei, au 3 ani valabilitate dacă sunt ținute corect!
E bine să fie aruncate după expirare, în primul rând că devin "apă de ploaie". Pierd proprietățile lor curative. Doi, posibil, a crea o alergie la substanțele chimice folosite.

| a răspuns:

Cremele/laptele de corp sigur au, si nu foarte lunga. Dupa ce au expirat o sa observi fie o modificare a mirosului, a culorii, a texturii (se intaresc, sau se separa un lichid - probabil apa)

Deodorantele si gelurile de dus sunt valabile mai mult timp (~3 ani).

Fardurile/fondul de ten se intaresc si isi pierd proprietatile la randul lor, tot dupa circa 3 ani de la desigilare.
https://www.glamy.ro/......d-de-obraz

| a răspuns:

Normal că au dată de expirare,ca orice produs de alt fel.Te-aş sfătui să nu m-ai foloseşti cosmetică expirată, pentru că îţi vor apărea iritaţii, alergii, bube, etc.

| a răspuns:

Unele au, unele nu. Vezi pe cutie.

Eu nu prea am tinut cont niciodata de data de expirare, nici la alimente (cu exceptia produselor foarte perisabile). Si nu m-am imbolnavit niciodata.

| a răspuns:

Da, normal ca au, și iti pui sănătatea în pericol dacă le folosesti după data de expirare. Excepție fac cardurile pudra, texturile uscate și compacte (pudra compacta, blush, fard de pleoape, bronzer, iluminator, etc) dacă sunt dezinfectante periodic.