| Anndreeaa123 a întrebat:

Mi-a fost rau intr-o zi si am pus otet la frunte. Mi-a lasat niste pete pe fata zici ca-i arsa asa.
Cu ce crema as putea sa dau sa imi treaca?
Dau funda

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa folosesti crema dermoreparatoare gerovital h3 derma+ ( pret : 45 lei ) sau Bioderma intensive baume ( pret : 26-30 lei ). Ambele le gasesti in farmacii.
https://www.farmec.ro/......a-429.html
http://www.bioderma.com.ro/produsele/atoderm/intensive-balsam

Daca ai miere naturala acasa poti sa-ti aplici pe ten si sa stai 15-30 de minute cu ea, este anti-iritanta si calmanta.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Crisstinayy12 a răspuns:

Nu e nevoie de otet când ție rău pentru îți a arde fata. Nu știai?

Oțetul elimina bacteriile din pielea ta și o curata, poate de aia ai tu urme și ti-e arsă fața. Elimina și coșurile. Și eu foloseam asta mai de mult pentru față și mă trezeam roșie și arsă, dar în niciun caz pentru că mie rău. Spala-te pe fata ușor, nu cu săpun și nici creme nu prea ar fi de folos. Stai așa o zi și îți trece (eu am stat 4-5 ore)

| Anndreeaa123 explică (pentru Crisstinayy12):

Sunt de 2 zile petele astea asa..si tot nu imi dispare, zici ca sunt fripta asa pe frunte..ma dispera astea..nu stiu ce sa mai fac...am dat cu crema si tot nu se trece.

| Crisstinayy12 a răspuns (pentru Anndreeaa123):

Nu da cu crema. O faci și mai rău. Depinde ce ten ai. Dacă ai ten gras se detoxifica mai greu pentru că încă nu și-a făcut efectul. Dacă ai ten normal și nu ți s-a dat jos înseamnă că ai multe bacterii acolo sau nu trece prin piele. Dacă il ai fin ar fi trebuit să treacă deja.

Cremele doar înrăutățesc situația. Pume-ti argila.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Crisstinayy12):

Tenul nu se spala cu sapun pentru ca are un pH mult prea ridicat si distruge bariera naturala a pielii. Otetul are pH de 2, 9, este acid si ce descri tu acolo sunt simptomele unei iritatii. Nu este ok sa fii " rosie si arsa ", exfoliantii chimici care se folosesc pentru ten au un pH care incepe de la 3, dar de regula este un pH intre 3, 2 si 3, 6, iar in formula lor se adauga si anti-iritanti - in nici un caz nu se ajunge la ce ai descris tu acolo. " Tratamentul " tau cu otet este o metoda sigura pentru sensibilizarea tenului si cine stie, poate te alegi si cu niste capilare sparte daca te tot supui unui astfel de proces iritant care iti inroseste fata.

Bacteria P.acnes care provoaca acneea se trateaza cu produse antibacteriene special concepute pentru ea.

Pe ce te bazezi cand spui " Cremele doar înrăutățesc situația. Pune-ti argila. "? Cremele au ingrediente benefice care ajuta la repararea barierei naturale a pielii daca sunt formulate corect, iar argila n-are nici-o treaba cu un ten iritat. Argila are proprietati absorbante si fix de asta n-ai nevoie pe un ten iritat.

| Crisstinayy12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna! Nu sunt experta in ce zici tu, dar mie mi-a trecut cu argila