| MarianM8777 a întrebat:

Tocmai am cumparat o camasa, iar acasa am observat ca are un mic defect. As vrea sa o returnez, insa am o problema...inainte de a observa acel defect, am rupt eticheta... Se poate returna daca am bonul, nu si eticheta de pe ea?

Răspuns Câştigător
| Arthiom a răspuns:

Nu, oriunde ai citi despre acest lucru, un obiect se returneaza in maxim 15/30 zile (in functie de magazin) de la data cumpararii, cu eticheta si cu bonul fiscal, altfel nu, conform regulamentului.

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Legal nu ai dreptul. Legal se pote returna daca l-ai cumparat online. O lege reglementată de ANPC vizează tranzacțiile online. Prevăzută în OG 130/2000, legea spune la articolul doi că un cumpărător poate returna orice produs în 10 zile (cu excepția cazurilor de la Art. 10) doar atunci când este vorba de cumpărături online. În acest caz vânzătorul este obligat să returneze banii în maximum 30 de zile. Totuși, în urma UG 34/2014 termenul de returnare a produselor a crescut la un maximum de 14 zile calendaristice de la data achizitiei, iar magazinele au obligația de a pune la dispozitie formularul de returnare, altfel perioada de returnare a produsului poate crește la 1 an.

| Arthiom a răspuns (pentru Salontanul):

Um, nu le am eu cu legea dar atunci de ce vad peste tot fraza "in cazul unui defect/defectiuni nesesizate de cumparator la momentul achizitionarii produsului, acesta poate fi returnat in termen de maxim 30 de zile numai daca cumparatorul are eticheta produsului nedeteriorata si talonul de garantie (daca exista asa ceva pentru produs)", sau alte versiuni ale frazei. Sa inteleg ca e o tehnica ilegala sau imi scapa mie ceva?

| Salontanul a răspuns (pentru Arthiom):

Asta este daca vrea patronul. Legea spune altceva. Deci termenul poate fi mai mare dar nu poate fi mai mic decat scrie in lege: 10 zile lucratoare (14 zile calendaristice).

| Alin_Mihai_1999 a răspuns:

Depinde de magazin... Adica daca defectul ala e asa de mare si e la vedere, dar nau trecut saptamani cine stie, poate iti da la schimb o alta camasa.