| Alexandra_Maria_1975 a întrebat:

Am o compunere pentru teza in care sa-mi spun opinia despre un lucru, ce importanta are in viata omului. ex : spuneti ce importanta are cititul in viata
omului (dar nu e asta, ne-a zis), ce credeti ca mi-ar da? Si cateva idei aveti? Cu expresii. VA ROG AJUTATI-MA, E URGENT! DAU COROANA!

Răspuns Câştigător
| Cici91 a răspuns:

In opinia mea cititul iti poate crea un alt punct de vedere despre viata, cu siguranta iti imbogatesti cunostiintele ceea ce te ajuta sa fii o persoana mai optimista si cu mai multa imaginatie.

Nu stiu ce o sa-ti dea la teza, dar iti dau un exemplu:
Cartea: este foarte importanta in viata omului. Ea este comoara fara pret, este invatatorul care te conduce la bine, te face sa te bucuri, sa razi si sa plangi.O carte te trimite la alte carti si toate impreuna formeaza baza trainica a culturii noastre. Cartea nu doar iti dezvolta vocabularul, ci ea ne face sa fim mai buni, ne ajuta sa trecem mai usor peste greutatile vietii, ne intareste.
In ’’Cititul si scrisul’’ Nicolae Manolescu spunea :
"La ce sunt bune cartile? Imi vine sa raspund: la tot si la nimic. Poti trai foarte bine fara sa citesti. Milioane de oameni n-au deschis niciodata o carte. A vrea sa le explici ce pierd e tot una cu a explica unui surd frumusetea muzicii lui Mozart. In ce ma priveste, ma numar printre cei care nu pot trai fara carti. Sunt un vicios al lecturii. Am nevoie sa citesc asa cum am nevoie sa mananc si sa beau. Hrana pe care mi-o ofera lectura imi este la fel de indispensabila ca si aceea materiala.
Resimt fiecare zi fara o carte ca pe o zi pierduta"
Fiecare dintr-e noi ar fi trebuit sa citeasca macar o carte. Scopul lecturii in perioada scolaritatii primare, gimnaziale si liceale este acela de a forma progresiv un tanar cu o cultura comunicationala si literara de baza, capabil sa inteleaga lumea din jurul sau, sa comunice si sa interactioneze cu semenii, exprimandu-si ganduri, stari, sentimente, opinii, sa fie sensibil la frumosul din natura si la cel creat de om si, in viitor, sa poata continua procesul deinvatare in orice faza a existentei sale. Lectura ajuta la observarea mediului inconjurator, ii invata pe elevi sa gandeasca, imbogateste cunostintele despre natura, lume si viata, cultiva sensibilitatea si imaginatia, modeleaza caracterele, contribuie la educarea moral-cetateneasca, ajuta omul in aspiratile sale spre auto depasire.
"Spune-mi ce carte citesti, ca sa-ti spun ce pretuiesti"

| Alexandra_Maria_1975 explică (pentru Cici91):

Multumesc mult, dar am vazut prea tarziu.

| Cici91 a răspuns (pentru Alexandra_Maria_1975):

Nu ai pentru ce.Nu-i nimic, se mai intampla! Iti doresc o zi frumoasa!

2 răspunsuri: