|

Am o intrebare.

As vrea de la postliceala sa ma schimb la facultate pe Relații internationale-comunicare.

Sora mea este aici si a primit si niste cursuri psihopedagogice la care te înscrii doar daca vrei.

Pe mine mereu m-a interesat pedagogia dar nu vreau doar atât.

După transfer aici la facultate o sa ma înscriu și la pedagogie.

As putea sa profesez si in alt domeniu pe viitor dar si sa imi iau acele câteva ore de predat bonus?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te poti transfera de la postliceala la facultate, postliceala face parte din invatamantul preuniversitar iar facultatea din invatamantul universitar.
Pentru a intra la facultate este necesar sa sustii admiterea si sa reusesti iar inscrierea la admitere se poate face doar daca ai diploma de bacalaureat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ok, primul rand nu va fi un transfer pentru ca nici o facultate nu-ti va recunoaste studiile facute la o postliceala. Practic o sa faci o cerere de intrerupere la postliceala apoi te duci si te inscrii in sesiunea de vara (2020) la facultatea respectiva.

Cam toate universitatile pun la dispozitia studentilor posibilitatea de a face si modulul psihopedagogic care iti permite ca dupa finalizarea studiilor sa lucrezi in invatamant deci aia nu e ceva nou sau deosebit.

Exista posibilitatea de a te inscrie la 2 facultati (daca vrei facultatea de pedagicie nu doar modulul) insa trebuie sa fii consitienta ca doar una o vei face la buget, celalta trebuie platita. In plus e destul de dificil pentru ca sesiunile sunt in acelasi timp si pe langa volumul mare de materie (presupunand ca o sa si inveti ceva) e foarte probabil sa ai examene care se vor suprapune asa ca va trebui sa jonglezi putin cu examenele si sa vezi pe care in ce sesiune le dai.

Cat despre profesat, putin probabil sa functioneze.
In primul rand e un motiv pentru care meseria de cadru didactic nu e foarte cautata la noi, salariile sunt execrabile si sansa sa prinzi un post in orasul in care stai e destul de mica. Practic, multi debutanti se plimba ore in sir cu trenul sau masina pe la diferite sate doar pentru minimul pe economie.

In al doilea rand facultatile de relatii internationale, comunicare, relatii publice, jurnalism etc sunt printre cele mai slabe la capitolul angajabilitate, practic le cam faci degeaba pentru ca nu exista joburi de piata muncii pentru absolventi iar cele care sunt sunt prost platite.

In al treilea rand, daca iti gasesti un job dupa terminarea facultatii si intr-un caz extrem de fericit ai prinde ore de predare la o scoala din lcoalitate nu o sa ai cum sa le faci pentru ca nici un angajator nu o sa te lase sa pleci de la lucru ca trebuie sa predai 2 ore la nu stiu ce scoala. Iar la 5/6 cand e gata programul scolile sunt inchise.

Scuze ca ti-am stricat planurile, dar ai...2004 - 2035 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează