anonim_4396
| Anonim întreabă:

As dori sa ma angajez ca asistenta medicala de laborator insa nu stiu exact ce studii ar trebui sa am ca sa pot fi angajata. Eu vara asta termin facultatea de biologie insa la facultate nu s-a pus accent pe partea asta cu toate ca ni s-a spus ca ne putem angaja in acest domeniu. Am facut microbiologie generala, virusologie si imunologie dar mai mult teoretic, putin practic. Ar trebui sa fac master in biologie medicala sau e de ajuns un postliceal de asistenta medicala de laborator?

2 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Cred ca te poti angaja si ca biolog la un laborator de analize medicale. Daca vrei sa lucrezi ca asistenta medicala de laborator, trebuie sa faci postliceala de asistente, munca de asistenta presupune recoltare analize, interventii minore, pregatirea pacientului pentru recoltare, cunostinte despre sterilizare instrumentar etc., lucruri care se invata la scoala de asistente. Ca biolog nu lucrezi cu pacientul direct, ai treaba doar cu probele, aparatura si kit-urile de analize. Insa, probabil ca exista mai multe posturi de asistente medicale intr-un laborator, si doar un post de biolog.
Bafta!

| LadyLilith a răspuns:

Prietena mea a terminat facultatea de asistenta medicala generala, nu postliceal, a facut 4 ani si practica peste tot si lucreaza la un laborator.