Întrebare recomandată |

Buna! Imi explica si mie cineva cum functioneaza platforma Linkedin? Am vazut ca poti sa aplici la diverse job-uri de interes, intrebarea mea e:

1)daca imi fac profilul privat, dar in profilul meu este mentionat faptul ca lucrez la o anumita firma, acea firma poate sa vada ce am postat?

2)Daca am profilul privat si aplic la cateva Job-uri, firmele respective pot sa imi vada profilul fara restrictii?

3) daca am profilul privat, oamenii pot vedea ca le-am vizualizat profilul?

Intreb asta pentru ca lucrez la o companie si nu as vrea ca acea companie sa vada ca mi-am facut profil de linkedin sau ca imi caut alt job, dau funda

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu-ți poți face profil privat de Linkedin, compania ta o să vadă ce postezi și o să îți vadă profilul. DAR, dacă ai cont de LinkedIn nu înseamnă neapărat că îți cauți alt loc de muncă, pur și simplu vrei să vezi ce mai e prin industrie (la urma urmei, e și LinkedIn tot o rețea de socializare).
Ca să îți găsești de lucru pe LinkedIn nu trebuie să postezi că îți cauți un job, au un sistem de căutare (ca atunci când cauți pe cineva pe Facebook de exemplu) care îți găsește job-uri la care poți aplica (privat, nu văd decât cei care au postat job-ul, nimeni altcineva).

În plus, există o opțiune când îți faci profilul, care arată dacă îți cauți sau nu job, iar tu poți pune că nu cauți - deși LinkedIn are un sistem bun care ascunde asta de compania la care lucrezi (doar că nu e 100% sigur).
Dacă îl pui că nu cauți, nu te vor contacta recrutori, dar tu poți aplica la job-uri deschise fără probleme.

Spor la treabă!

1 răspuns:
| a răspuns:

Daca astfel de climat ai la jobul actual de munca ca vrei sa te ascunzi de ei cu faptul ca iti doresti mai mult, atunci poate ar fi cazul sa pleci de la ei. IERI!

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Asta incerc sa fac. Sa plec

| a răspuns (pentru June20):

Pe de alta parte, daca ai contract pe perioada nedeterminata, pleci cand vrei tu, nu cand vor ei. Stiu cazuri destule de genul...