| Anaa939839393 a întrebat:

Buna! Stiu ca pare ciudat dar sunt clasa a 12-a si nu stiu bine engleza, din clasa a 5-a pana in clasa a 12-a, nu am avut un profesor ca lumea. In 5-8 ascultam muzici in engleza si faceam exercitii dictate de catre dna. profesoară. Iar acum la liceu am avut in clasa a 9-a un domn profesor cu care am reușit sa invat putin iar din clasa a 10-a, a venit altcineva care ne vorbeste despre psihologie, cum e viata, din carte daca am facut un sfert adica anul se termina si materia e 0, nici la jumatea caietului n-am ajuns.
Intrebarea mea este daca ma duc la facultate pe economie (contabilitate, administrarea afacerii) imi cere engleza avansat sau ma vor ajuta sa invat engleza cat de cat?

10 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu doresc sa te sperii, dar la facultate nu te mai ajuta nimeni sa inveti engleza, acolo este numai problema ta cum te descurci, daca inveti suplimentar acasa sau iti iei meditator, dar la facultate nu te astepta sa se tina cineva dupa tine sa sa-ti explice ceva, se presupune ca ai facut destui ani de engleza si aici se vor face lectiile in engleza.

| Anaa939839393 explică (pentru Jassmina):

Offf...imi pare totusi asa rau ca nu stiu engleza..nici un profesor calumea nu am avut?

| Jassmina a răspuns (pentru Anaa939839393):

Nu profesorul este vinovat, ci lipsa ta de voința, sa pui mana sa inveti singura, sau sa faci meditatii.
Eu nu am invatat engleza la scoala si nici la liceu, doar franceza si germana, dar am invatat singura acasa, iar cand am emigrat stiam destul de bine engleza, daca am luat testul IELTS si am profesat aici, de foarte multi ani.
Totul tine de dorinta si vointa!

| NLS a răspuns (pentru Anaa939839393):

Nici eu nu am avut profesor in gimnaziu, si am invatat singur.

Poate nu stapanesc gramatica la fel ca un absolvent de filologie, dar vorbesc cursiv, inteleg cam orice.

Urmareste filme cu subtitrare doar in engleza, citeste de pe net articole in engleza, in special din aria ta de interes, caci astfel vei invata mai multe decat la scoala cu un profesor bun.
In facultate am facut un semestru de engleza tehnica - a fost aproape inutil, caci tot singur a trebuit sa caut cuvinte cand m-am lovit de ceva mai complicat.
Gramatica e importanta si ea, dar cel mai important e sa ai un vocabular bogat si sa poti intretine si initia un dialog, sau sa fii capabila sa intelegi un text.

| Jassmina a răspuns (pentru Anaa939839393):

Nu-ti fa probleme acum, invata pentru BAS si ia-l ca asta este important.
Cu engleza te vei descurca tu, dupa ce intri la facultate, ca-i usoara si frumoasa si o retii repede, doar gramatica si exceptiile sa le inveti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La admitere nu se cere examen de engleză, iar în facultate sunt cursuri de limbă engleză, deci te vor ajuta.

| Zuzu1991 a răspuns:

Sunt putine facultati la care ti se cere engleza, facultatea de economie nu e una dintre ele, decat daca te duci la afaceri internationale
DAR
in ziua de azi engleza e o chestie pur si smplu de minim bun simt, daca nu o stii TU o sa te simti handicapat, pentru numele lui D-zeu, pescari islamisti invata engleza ca sa vanda peste turistilor, iti dai seama cat ti-ar folosi tie daca ajungi mare si tare in economie

| Eireann a răspuns:

Din pacate in majoritatea facultatilor cursurile de engleza sunt doar pe partea tehnica/ specifica domeniului. Dar engleza se invata usor, e peste tot si poti sa gasesti meditatori destul de usor.

| davidgati1 a răspuns:

Iti trebuie limbi straine, si te vor invata cat de cat, pe partea asta conteaza să vorbesti bine engleza si mai putin gramatical, dar nu te lasă ca iti va afecta media

| RoxTomlinson a răspuns:

Doar daca vrei sa faci facultatea numai in engleza. Atunci trebuie sa dai testul lingvistic.