| EmilTraian95 a întrebat:

Buna TPU. Mi-am gasit un job in domeniu administrativ la o multinationala insa vreau imi doresc sa lucrez in domeniul IT. Firma aceea are un curs de 8 luni de programare. Intrebarea mea este: Sa fac acel curs ca sa fiu specializat fix pe ce au ei nevoie sau sa ma apuc de facultatea de info? Mentionez faptul ca facultatea are doar program doar la zi si nu stiu cum o sa impart jobul si facultatea dar fara sa lucrez nu imi permit chiria.

8 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Job plus curs.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dintr un curs de 8 luni de programare cred ca ai ceva invata totusi

| RoCkKiD a răspuns:

Daca e cursul ala acreditat international de programare te angajeaza firmele si fara facultate daca il ai dar sa nu crezi ca e usor. Din cate imi amintesc bagi ceva efort in lunile alea + ca dai examen la final.

| mczacky a răspuns:

Cu facultatea nu faci nimic in Romania.Eu care nu am facultate castig mai mult cu unul cu facultate crede-ma.Iar aia daca te platesc in cursul ala de 8 luni e bine, daca nu spune-le Adio.Iar daca vrei sa termini facultatea termin-o si pleaca din tara.

| EmilTraian95 explică (pentru mczacky):

Nu am inceput inca facultatea. Cursul ma costa 1000 de euro facultateaa vreo 3000 de euro. Fara sa lucrez nu imi permit.

| Bizon95 a răspuns:

FA PIPI PE FACULTATE
asta e o afirmatie pentru care ti se sare in cap, mai ales de catre parinti, insa cand e vorba de un job de programare, este singura situatie in care e adevarata

daca faci cursul ala atunci job-ul o sa fie de tine, dupa care vezi tu, poti sa faci facultatea la fara frecventa, si alte solutii

iar un programator bun cu SAU FARA FACULTATE e furat de alte firme (oferte de salariu mai bun)

| Alexandrionelu a răspuns:

Depinde de posibilitățile tale și mai ales ale familiei tale. Informatica este o facultate grea și nu cred ca vei putea sa o termini dacă și muncești.
Dacă familia are posibilitatea de a te susține, bineînțeles ca este mai bine sa faci facultatea, vei avea mult mai multe uși deschise după absolvire, plus ca studenția este frumoasa.
Dacă ai tai nu au aceasta posibilitate, cred ca ar trebui sa accepți ceea ce ți se oferă, este o șansă bună.
Indiferent ce alegi: Felicitări!

| adryang78 a răspuns:

O dată învățat un limbaj de programare, oricare ar fi el, îți va fi mai ușor ulterior să înveți orice alt limbaj. Sintaxa diferă, dar vei fi învățat deja să transformi abstractele linii de cod în ceva concret, fiindcă aici stă greul în programare.
Deci fă cursul, măcar vei învăța ceva care să te apropie de scopul tău. Apoi orientează-te către un limbaj de programare și găsești pe net tutoriale și cărți întregi. Sigur, ar fi mai bine să faci o facultate de profil, dar dacă n-ai timp asta este alternativa.