| NoOne18 a întrebat:

Ce trebuie facut mai exact la lucrarea de licenta? Am adunat niste carti.Trebuie sa copiez lucrurile din carti cuvant cu cuvan si sa le pun in lucrare sau trebuie sa citesc si sa pun aceleasi idei dar cu cuvinte diferite?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| darkcynical232 a răspuns:

Pentru lucrarea de licenta, cat si pentru disertatie sau doctorat nu ai voie sa depasesti un anumit prag procentual de informatii fara sursa. Pe lucrarile de licenta, fiecare facultate isi stabileste procentul, dar nu cred ca poate depasi 10-15%. O propozitie (fraza) pur si simplu copiata, fara a mentiona corect sursa sau autorul inseamna plagiat. Informatia prezentata in lucrarea de licenta nu trebuie sa apartina studentului, ci sa fie prezentata din perspectiva acestuia. (deci ce ai inteles si cum ai putea sa explici ceea ce ai inteles daca ai fi tu profesorul). Pentru lucrare de disertatie, iti exprimi direct opinia fata de subiect (daca consider ca e corect sau nu modul de analiza), iar pentru lucrarea de doctorat trebuie sa prezinti ceva nou.

3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Ți s-a răspuns la întrebarea anterioară. Ce nelămuriri ai?

| goguPatent a răspuns:

Tu vrei sa ne spui ca ai ajuns sa scrii o licenta si nu cunosti termenul de plagiat?

| haileewatson a răspuns:

Pentru lucrarea de licenta trebuie sa faci o cercetare in functie de tema/subiectul pe care l-ai ales. Lucrarea trebuie sa urmeze o anumita structura, pe care o gasesti pe net daca cauti. Dupa ce finalizezi cercetarea vei trage si niste concluzii.

Nu poti copia pentru ca va iesi la plagiat. La partea teoretica trebuie sa scrii despre subiectul pe care l-ai ales si la fiecare paragraf sau idee teoretica trebuie sa mentionezi sursa bibliografica de unde ai citit ideea respectiva.

Profesorul indrumator trebuie sa-ti explice chestiile astea.