|

Ce trebuie sa faci pentru a ajunge soldat? Are nevoie fratele meu de liceul militar?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Soldat este cel mai mic grad in armata. Ca sa ajungi soldat, dupa ce termini liceul te duci la Centrul Militar Judetean (teritorial) si te inscrii. Acolo iti spune ce trebuie sa faci. In orice caz vizita medicala inclusiv examen psihologic, constitutia fizica (este o inaltime minima) si pregatirea fizica sunt eliminatorii. Daca reusesti' trebuie sa faci o pregatire militara de 6 luni, in care timp faci instructie si stai in cazarma la fel cum era armata pe vremuri. Dupa ce termini cele 6 luni esti repartizat la unitatea pentru care ai fost recrutat ca militar angajat pe baza de contract, unde ai program la fel ca si cadrele militare.
Ca sa devii ofiter sau subofiter trebuie sa urmezi cursurile Academiei militare de 4+1 ani - pentru ofiteri sau scolii militare de 2 ani pentru maistrii militari si 1 an pentru subofiteri.

| a răspuns:

Am uitat sa-ti spun ca inscrierile pentru academia militara sau o scoala militara se face tot la Centrul Militar.

| a răspuns:

Sa te înveți cu plumbul de obicei în piept sa nu ai alergie

| a răspuns:

Liceul militar pe langa care mai poti face academia fortelor terestre de la Sibiu. Sau daca recruteaza din sursa externa. Cel mai bine sa mearga la centrul de recrutare din judetul tau. Acolo sunt niste domni ofiteri care il vor lamuri ce optiuni. Depinde si ce-i place fratelui tau dar si ce poate. Sta foarte bine cu sanatatea? Are conditie fizica? Se dau probe medicale plus probe fizice care sunt greu de trecut. La Sibiu este academia fortelor terestre, la Brasov fortele aeriene, Constanta academia navala. Are optiuni si dupa un liceu normal nu neaparat militar dar daca este crescut in regim militar inca din liceu este mai bine pentru performantele de mai tarziu.
Repet, sa mearga la centrul de recrutare din judetul de resedinta dar sa fie sincer cu cei de acolo. Sa spuna directa daca are probleme de sanatate, de exemplu ca nu vede perfect sau alte probleme. Sau daca nu sta bine cu conditia fizica, sa se apuce de alergat, facut sport cat de mult. Aceste lucrui se vor vedea oricum la examinari si doar pierdeti vremea celor de la recrutare daca va prezentati foarte capabili cand nu puteti de fapt mare lucru, am vazut cazuri.
Ei va spun conditiile de admitere si ce optiuni sunt dupa dar si voi trebuie sa spuneti daca sunt ceva probleme, sau credeti ca ar putea fi probleme la admitere. Va spune din start ce sanse aveti de a reusi, e interesul lor de a admite oameni dar in primul rand oameni capabili cu sanatate de fier si conditie fizica buna.

| a răspuns (pentru Alverto):

Nu, nu are nevoie de liceul militar
Criteriile sunt să nu ai mai mult de 35 de ani după cum știam si să ai ORICE liceu terminat.

| a răspuns:

Sa se duca la un birou de informatii, nu are nevoie de liceu

| a răspuns:

Mi-am adus aminte de o poanta: stii cum poarta soldatii chilotii? R: galbeni in fata si maro in spate happy

| explică (pentru salieri84):

M-am c***t pe tine de ras

| a răspuns (pentru Codrinelul12345678):

Cu siguranta livrarea poantei nu era spre c...l tau anxios. Daca ai indigestie, incearca rubrica sanatate.

| a răspuns (pentru Codrinelul12345678):

Cand ai sa constati ca si peste 10 ani o vei avea tot de 11 cm, ai sa te c.i pe tine constant.