|

Oameni buni, iluminati-ma va rog. Dupa terminarea liceului vreau sa dau la IT, informatica, ceva de genul. ASTA E TOT CE STIU! Nici nu stiu ce vreau sa ma fac pentru ca nu am habar cu ce se ocupa un programator. Dezvoltator de aplicatii, citisem la un moment dat, dar mai mult nu stiu. Oare se impart pe categorii cum se face la medicina: pediatru, cardiolog, chirurg etc? Habar nu am! Eu momentan lucrez in C++, de ceva timp am inceput in C# si stiu destul de bine in HTML. As vrea sa ma axez pe genul asta de programare si vreau sa invat cat mai multe limbaje. Pe baza acestor chestii ce imi recomandati? Si cel mai important la ce facultate sa ma duc? In ce oras? Unde sunt locuri de munca mai bine platite sau mai multe? Vreau sa lucrez din primul sau al II-lea an de facultate. Va rog scoateti-ma din aceasta ceata groasa. Sunt a X-a, dar vreau sa ma interesez de acum, sa stiu cu ce se mananca. Va rog, raspunsuri cat mai explicite si mai serioase. Puteti sa-mi raspundeti doar la o singura intrebare, nu conteaza, raspuns sa fie laughing

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa nu înveți cât mai multe limbaje. Eu zic sa ramai la unul și sa înveți programare. Limbajul e doar un tool al programatorului. Odată ce știi bine programare poți transpune principiile în orice limbaj cu o documentație bună.

Da, programatorii fac și ei lucruri diferite. Unii fac programare web, backemd, front-end, programare sever side, jocuri, programare embedded pentru microprocesoare șamd. Nu e nevoie sa îți bați capul acum ai sa le descoperi pe parcurs.

| a răspuns:

Colegii mei care vor pe IT se duc la facultatea de Matematica si Informatica. Pai daca vrei sa studiezi in tara, incearca o facultate din Bucuresti sau Cluj.In Cluj am inteles ca se cauta destui de multi IT-isti si cica se plateste bine.