| Felictiy a întrebat:

Pot sa merg pe profilul stiinte ale naturii daca nu imi place chimia? Eu vreau mult sa devin doctor, dar nu prea imi place chimia! Stiti cumva daca pot recupera pe parcurs ce nu am invatat in astia 2 ani de chimie? (peste 2 sapt am examenul si as vrea sa stiu profilul).

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Chimia, ca si fizica din liceu sunt materii usoare - daca le intelegi.
Secretul este ca TU sa gasesti "mecanismele ascunse", adica legile general valabile (cum sunt, de exemplu, valentele in chimie). In momentul ce le-ai inteles, restul vine de la sine, simplu. Va trebui doar sa inveti exceptiile de la acele "reguli de baza". happy
Succes!

| doctorandus a răspuns:

Nu stiu daca poti recupera. Dar daca nu-ti place nici acum chimia e greu sa devii medic.

| Annastassia a răspuns:

Din pacata, nu poti face medicina umana fara chimie.
Daca nu-ti plae chimia si nu o intelegi, nu ai nici o sansa sa intri vreodata la medicina.
Mai bine mergi la o faculatte de stiinte ale naturii, protectie a mediului, geologie si lasa medicina, ca acolo se invata chimia dumnezieste.

| Horus35 a răspuns:

La admitere biologia e obligatorie și ai la alegere chimie sau fizică.
Chimia e destul de importantă și pana in anul 2 inclusiv o sa ai nevoie de ce ai învățat în liceu. Importantă e chimia organică, cea pe care o înveți în clasele a X-a și a XI-a și care mi se pare mult mai frumoasă. Din câte știu, doar la Cluj ți se cere chimie anorganică.
De fizica o sa ai nevoie pentru a înțelege cum funcționează aparatura medicală și diferite procese fizice.
Dacă devii medic sau nu, tine doar de efortul pe care ești dispus să îl depui. Ai tot liceul pentru a învăța.

| Mariaaa195 a răspuns:

Incearca sa iti cauti caietele din anii trecuti si uita te prin ele. Reciteste lectiile pe care nu le ai inteles prea bine si straduieste te sa le intelegi. Poti face asta pe perioada vacantei si nu te forta. Invata cate putin in fiecare zi. Succes!