|

Programatorii nu platesc impozite la stat(asig. sociale, asig.de sanatate, impozit pe venit)?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai enumerat: "asig. sociale, asig.de sanatate, impozit pe venit" - dar asig. de sanatate se numesc tot asig sociale, pe langa cele de pensie, somaj, asig de boala obisnuita si asig de accident de munca/ boala profesionala. In total sunt cinci tipuri de asigurari sociale de stat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si faci o confuzie mare intre impozite la stat, taxe si contributii la stat. Contributiile sunt acele asigurari sociale, precum cele de pensie si sanatate, la care orice salariat trebuie sa cotizeze. In schimbul cotizarii, statul presteaza servicii in schimb, precum oferirea de servicii medicale sau oferirea pensiei, somajului etc. Taxa este o suma de bani pe care o platesti, la care statul iti presteaza un serviciu in schimb, de exemplu taxa de salubrizare. Compania de salubrizare dintr-un oras este in parteneriat cu statul, iar omul plateste o taxa pentru ca statul sa se ocupe de salubrizare. Impozitul este diferit de taxe prin faptul ca statul nu vine cu o prestare de servicii pe moment in schimbul sumei platite de om. Vezi diferenta? La plata taxei, statul iti ofera ceva la schimb imediat, iar la plata impozitului, statul nu iti ofera ceva in schimb imediat. Impozitele sunt obligatorii de plata pentru fiecare salariat. Cei din IT nu platesc impozit pe venit, fiindca statul a hotarat asa. Este o metoda a statului de a incuraja activitatea sectorului IT, prin oferirea de stimulente fiscale (=scutirea la plata impozitului pe venit). Dar asta nu inseamna ca IT-istii nu vor plati asig. de pensie sau de sanatate. Ei tot le vor plati, fiindca viata lor este conditionata de ele. Este un drept al lor - pensia, serviciile de sanatate, somajul - este un drept al lor de a beneficia de ele la un moment ulterior in viata si de aceea, contributia lor trebuie continuata, chiar daca de impozit sunt scutiti.

Adevarul gol golut este ca de fapt ei trebuie sa continue sa plateasca asigurari sociale nu neaparat in contul lor catre stat, ci in contul celorlalti salariati si pensionari actuali. Fiindca cei din IT rar se si folosesc de contributia lor de sanatate la stat, iar daca ei nu se folosesc de ea, suma contributiilor este folosita de alti salariati. La fel si cu pensiile - contributiile actuale la pensie nu sunt trimise in contul acelor salariati, ci sunt trimise direct catre ...2004 - 2025 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

rolling on the floor)
Alt distrus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează