| casian503 a întrebat:

Salut TPU! Ma tem ca restul adolescentiilor din Romania, ca voi termina liceul si noi voi avea unde sa ma angajez in afara de fabrica sau la magazin. Eu vreau sa dau la un liceu de muzica, caci eu fac canto si doresc sa imi urmez pasiunea. Sunt din Timisoara insa aici exista doar 2 profiluri la muzica : opera sau populara, intrebarea mea este : pot parasii tara pentru a face liceul in strainatate? Am auzit ca in USA as avea cele mai multe sanse. Stiti cumva vreun liceu din Romania bun de muzica usoara? Va multumesc! Dau funda.

Răspuns Câştigător
| laSoledad a răspuns:

Citeste povestea de viata a Adinei Raducan. Ai auzit de ea prea mult prin presa? Nu. Desi a castigat X Factor. Fata asta n-a intrat repede in showbizul de ca*cat din Romania, chiar daca avea posibilitatea. Ci a folosit banii pentru a se pregati in muzica, pentru a face un stagiu la o facultate de muzica de prestigiu in SUA, Berkley, timp de 3 luni, dupa care s-a intors in Romania si a intrat la cea mai prestigioasa academie de muzica din Romania. Fiindca si-a constatat lipsa de cunostinte muzica si a dorit sa se imbunatateasca. A dorit sa devina un profesionist in adevaratul sens al cuvantului si nu o "vedeta" cu o faima de 1 an pe scena romaneasca si asa prea ponosita.

Ia exemplu de aici:
http://opiniabuzau.ro/......-colectiv/

https://www.youtube.com/watch?v=wgmSqLaKj_c

http://opiniabuzau.ro/......e-coboara/

6 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Te temi prost. Si gindesti ca un mosneag. Ce te opreste sa iti urmezi pasiunea ONLINE? Exista Patreon si alte platforme similare. Exista si YT. Totul e sa tintesti catre piata GLOBALA si sa nu te gindesti la firimiturile disponibile local.

| casian503 explică (pentru GabiDumitrescu):

Multumesc pentru raspuns!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru casian503):

N-ai pen' ce! Iti tin pumnii!

| laSoledad a răspuns:

Un adevarat muzician este un profesionist, fiindca a invatat tehnica muzicala pe suportul muzicii clcasice. Va trebui sa rabzi acesti 4 ani de muzica clasica, care te vor forma ca muzician, plus ca vei fi nevoit sa inveti un instrument chiar daca faci canto, pentru a fi un muzician bun, altfel esti doar un cantecaci care canta dupa ureche, care nu stie notele sau le uita repede. Un instrument te va disciplina si iti va acorda o precizie si o viziune mai complexe asupra muzicii. Muzica nu e doar ce vezi tu pe Youtube, adica versuri, intrumentale pentru karaoke si faima de 15 minute. Muzica inseamna matematica, inseamna teorie muzicala, inseamna istorie muzicala, inseamna curente muzicale, inseamna ritm, masura si ureche muzicala, inseamna sa iti dezvolti o memorie buna, inseamna sa-ti rafinezi simturile si talentele. Si abia dupa ce absolvi liceul de muzica, pe filiera clasica, si dupa ce iei bacul, vei avea sansa sa dai examenul de admitere sa o academie de muzica de presitigiu din tara sau din strainatate, unde iti vei putea alege singur profilul muzical, asta daca te numeri printre cei intrati. Si da, admiterea peste tot in lumea asta la o academie de muzica de prestigiu se da si din teorie si practica muzicala, nu doar intr-o auditie dupa ureche, sa fim seriosi. Ori suntem lautari, ori suntem muzicieni.

Daca vrei o simpla auditie dupa ureche, cauta pe net scoli private de muzica, de canto. La alea platesti bine, insa nu-ti acorda diploma de bac.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Du-te la Academia de Manele a lui Dan Bursuc. Muzica usoara este, vorba aia...

| cris54321 a răspuns:

Si la fabrica poti sa canti