|

Salut,

vreau sa fac un curs de cofetar, intrebarea mea este daca careva de aici a facut acest curs. si cum ai reusit pe viitor? adica ai invatat multe chestii acolo? retete? te poti angaja ca, cofetar? pentru ca eu vreau sa deschid o mica cofetarie in Spania cu savarine. deocamdata

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimeni nu se naste atotstiutor, toate trebuie invatate intai teoretic, dupa care experimentate pe propria "piele".
Asa se intampla si cu orice meserie, inclusiv cel de cofetar.
Faci scoala (recomand profil de cofetarie + patiserie), dupa care te angajezi ca ajutor langa niste cofetari BUNI, timp de 2-3 ani, pentru a prinde experienta. Dupa 3 ani vei fi deja in stare sa faci singur o parte din produse, dupa alti 5-6 ani vei putea duce o cofetarie chiar si singur (sau cu ucenici langa tine).
Cu 10-15 ani experienta diversificata vei putea sa-ti deschizi chiar si propria afacere.

Termenele de mai sus sunt valabile si in cazul altor meserii, nu numai in cofetarie.
Principal este SA AI MULTA AMBITIE si SA NU TE LASI, sa doresti sa devii MESTER in meseria ta!

Majoritatea se lasa pe parcurs, considerand ca "meseria este prea grea" pentru ei, dar cei care raman vor fi specialistii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

La mine nu e vorba de ani, daca ar fi asa nici nu ma.si apuca! prin repede, fac prajituri dupa video... ma voi descurca de una singura

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iasomie23):

Daca ai deja experienta, atunci aceea "vechime" se scade, iar tu vei face specializare.

Din familia mea, o gospodina cu experienta in bucatarie de peste 30 ani, a mers la un asemenea curs tocmai sa invete dedesubturile meseriei. Si a ajutat-o foarte mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un nobil, Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) a creat savarina.
Curs de cofetar poate multă lume. Dacă pui pasiune, merită.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inveti si retete. Dar mai importante sunt tehnicile si micile secrete pe care le aplici mai tarziu la tot felul de retete.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează