|

Un balbait poate avea succes in viata? Chiar succes mai mare decat oamenii care vorbesc normal? Ce fel de meserii i s-ar potrivi? Sau mai bine zis, profesii.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Doar mie mi se par cute persoanele balbaite? Nu baga in seama oameni rai. Capu sus, toti suntem oameni, si ca sa te fac sa te simti mai bine(sau nu? depinde de tine) Defectele ne fac perfecti happy daca eram toti fara cusur, unde era diferenta? diferenta e facuta prin defecte, perfectiunea poate fi la fe, defectele? slabe sanse happy

| a răspuns:

O meserie unde sa nu trebuiasca sa vorbeasca cu clientii, nu șofer nu cizmar nu vînzator, paznic in parc

| a răspuns:

Da, ar putea devvenii tot ce-si doreste, daca ar apela acum la un logoped, sa-l ajute sa-si corecteze pronunția.
I se potriveste absolut orice profesie doreste sa faca si pe care ar putea-o practica fara probleme.

Cunosc un asemenea caz, care in liceu era un balbait sadea, si ulterior, peste ani, l-am reintalnit cu noua lui familie (sotie si copilas), fiind un tanar tare frumos acum si dezlegat la limba, impresionandu-ma cu schimbarea lui totala.

Pentru asa ceva ai nevoie doar de vointa, pentru ca balbaiala nu-i intotdeauna o problema de intelect, putand fii un complex aparut din timiditate si lipsa de incredere in propria-i persoana.

Am lasat la o parte categoria celor care au un handicap mental, unde balbaiala are alta natura, dar nu cred ca-i cazul tau, nu?

| a răspuns:

Poate avea orice post care nu implica foarte mult vorbitul. Si la un birou unde doar lucreaza pe PC am vazut destui oameni care nu erau balbaiti dar nici nu scoteau doua vorbe. happy Inchisi in ei cu lacatul.
Deci e ok pentru munca de birou, munca fizica, etc. Poate nu e bun ca orator dar in rest poate fi ce vrea. Normal ca poate avea succes in viata. Conteaza sa munceasca pentru a fi cineva in viata.

| a răspuns:

1) traducator din limba romana in limba balbaiana;
2) balbaietor
3) actor in rolul balbaitului(la fel ca Puiu Calinescu)

| a răspuns:

E doar emotiv. Dacă fuge de vorba si situatii stresante, asa va rămâne.

| a răspuns:

In vremurile cand tipografiile vindeau carti din usa in usa intr-o zi vine un tip su cere 100 de biblii. A doua zi iar vine si iar cere o suta de biblii. si tot asa o perioada. Intr-o zi astia de la tipografie foarte curiosi il intreba. Cum faci tu de vinzi bibliile? Avem vanzatori foarte buni dar nimeni nu vrea sa ia biblii ca nu se vand. cum de reusesti tu? Pai ma duc la o sa si cand deschid usa ii arat bibblia si-i intreb: Oooo CCCuuuumpppeerrriiii ssssssau oooo PPPooveeeestttteeeesc? si cei mai multi o cumpara
Acum asta era o gluma. Dar uite la Sir Richard Brason (ti-as recomanda sa citesti cartile lui) chiar daca nu e balbait e un exemplu bun (cred eu)
sunt multi oameni cu dizabilitati care au facut sau fac multe lucruri de "succes" cu viata lor cumparativ cu foarte multi oameni "normali". Si apoi de ce zici oameni normali. Consideri ca daca un om se balbaie nu e normal? eu as zice ca e deosebit

| a răspuns:

Prietenul meu e balbait si lucreaza ca si manager la Mega, a lucrat si in alte domenii unde vorbea cu clienti si nu au fost deranjați ca e balbait. Sfat:face exercitii sa se controleze sa nu mai fie asa si se vad îmbunătățiri +observ ca atunci cand se simte bine si stie ca nu o sa fie criticat într-un dialog de 30 de minute se balbait de 2 3 ori.