| fanyt13 a întrebat:

Cine imi poate defini 20 de meserii si 20 de profesii
dau funda!

Răspuns Câştigător
| luciana200972 a răspuns:

Meserii:baby sitter
bacteriolog
balerin
barman
bibliotecar
biochimist
biolog
botanis
brancardier
brutar
bucatar
cameraman
camerista
cartograf
cascador
casier
gasesti mai multe(toate meseriile inregistrate) aici:NOMENCLATOR DE MESERII:http://www.sarco.go.ro/nomenclatorul_cor.htm

Profesii:
Lista profesiilor reglementate în România şi a autorităţilor competente
corespunzătoare fiecărei profesii reglementate, conform Legii nr. 200/2004
privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale
pentru profesiile reglementate din România
Autorităţi competente corespunzătoare
fiecărei profesii reglementate în România
Profesia reglementată
A. Profesiile reglementate care necesită cel puţin 3 ani de studii superioare
(diplomă a unei universităţi sau a unui colegiu universitar):
Camera Auditorilor Financiari din România auditor financiar
Uniunea Naţională a Barourilor din
România
avocat
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci consilier în proprietate industrială
Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor
Autorizaţi
expert contabil,
contabil autorizat
Camera Consultanţilor Fiscali consultant fiscal
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi
Tineretului
cadru didactic (în învăţământul superior şi
preuniversitar);
Ministerul Transporturilor şi autorităţile din
domeniul de referinţă
profesii în domeniul transporturilor aeriene,
maritime, fluviale şi rutiere:
comandant;
ofiţer punte secund;
ofiţer punte;
şef mecanic;
ofiţer mecanic secund;
ofiţer mecanic;
şef electrician maritim;
ofiţer electrician maritim;
pilot de mare largă;
pilot maritim;
pilot maritim aspirant;
meteorolog;
meteorolog aeronautic;
prognozist;
personal aeronautic pentru protecţia
navigaţiei aeriene şi telecomunicaţiei
(PNA-TC);
inginer de recepţie şi control aeronave;
inginer de recepţie şi mijloace PNA-TC;
profesor de legislaţie rutieră;
inspector ITP;
lector pentru pregătirea şi perfecţionarea
profesională a personalului de specialitate
din domeniul transporturilor rutiere
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi
Locuinţelor
profesii în domeniul construcţiilor:
verificator de proiect atestat;
expert tehnic atestat;
responsabil tehnic cu execuţia;
auditor energetic pentru clădiri
Registrul Urbaniştilor din România urbanist
Uniunea Naţională a Practicienilor în
Insolvenţă din România
practician în insolvenţă
Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice restaurator
profesiile le gasesti http://www.cnfpa.ro/......%20_1_.pdf

2 răspunsuri:
| MysticWayz a răspuns:

1. Avocat
În România, avocatul este persoana licențiată în știinte juridice care, ulterior, este admisă în profesie, în baza unui examen organizat de baroul în care intenționează să profeseze. După admiterea în profesie, avocatul poartă titlul profesional de avocat stagiar, urmând a fi înscris pe Tabloul avocaților stagiari. La înscrierea în barou, avocatul depune un jurământ într-un cadru solemn. După efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie să susțină un examen de definitivat organizat de barou, în urma căruia avocatul este înscris pe Tabloul avocaților definitivi.
2.Doctor
Doctor este un titlu academic într-un domeniu specific, conferit candidatului, numit doctorand, care a susținut cu succes teza de doctorat și a obținut diploma de doctor.
Doctoratul constituie ciclul superior de studii universitare, a cărui finalitate este dezvoltarea cunoașterii prin cercetare științifică originală. Forma de învățământ poate fi cu frecvență (zi) și fără frecvență. Este de două tipuri: doctorat științific și doctorat profesional.
3.Medic veterinar
Medicina veterinară este știința care se ocupă cu cercetarea și vindecarea bolilor animalelor, cu protecția și îngrijirea corespunzătoare a lor, de asemenea și cu controlul alimentelor de origine animală.
In România studiul la facultatea de medicină veterinară durează șase ani, în prealabil este necesar absolvirea unui liceu și al unui „examen-concurs de admitere".
4. Politist
Poliţia previne infracţiuni sau rezolvă cazuri în care este încălcată legea, prinde infractori şi îi dă pe mâna justiţiei, protejează şi ajută populaţia. În timpul ducerii la îndeplinire a acestor misiuni, poliţiştii desfăşoară şi alte activităţi, precum dirijarea traficului, controlarea grupurilor cu comportament anarhic, investigarea crimelor şi a altor infracţiuni grave. În momentul în care se declară stare de urgenţă, li se poate cere să adăpostească şi să protejeze victimelor incendiilor, ale inundaţiilor sau ale altor dezastre.
5.Inginer
Un inginer este o persoană cu o pregătire tehnică - teoretică și practică, obținută într-un institut de învățământ superior, care practică ingineria.Inginerii pot profesa în proiectarea, organizarea, conducerea și întreținerea proceselor tehnologice din industrie, agricultură, sau și din administrație. Inginerii pot fi și cercetători științifici în diverse domenii de specialitate.
6.Bancher
Multe banci mai mari acum ofera un serviciu numit "bancher personal." Un bancher personal poate fi ofiţer de numerar, credit, sau chiar un director de sucursală cărui loc de muncă este de a furniza servicii personale pentru o lista selecta de clienti cu nevoi specifice bancare.
7.Asistent medical
Asistenti medicali sunt furnizorii de servicii medicale care efectuează activităţi administrative şi clinice pentru a sprijini activitatea medicilor şi altor profesionişti din domeniul sănătăţii.Ei au sarcini de rutină şi a procedurilor de măsurare, cum ar fi semnele de pacienţi "vitale, administrarea de medicamente şi preparate injectabile, înregistrare a informaţiilor în evidenţele medicale de menţinere a sistemelor, pregătirea şi manipularea instrumentelor medicale şi bunurile, precum şi colectarea şi pregătirea specimenelor de fluide corporale şi ţesuturi pentru testarea de laborator.
8. Tehnician
Un tehnician este un lucrător într-un câmp de tehnologie, care este expert în tehnici de competenţe relevante şi, cu o înţelegere relativ practică a principiilor teoretice. Tehnicienii cu experienţă într-un domeniu cu instrument specific au de obicei înţelegere si intermediare de teorie şi competenţă în tehnica.
9.Psiholog
Psihologia este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiunile psihice și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente.
10.Profesor
În domeniul educației, un profesor este o persoană care educă și învață pe alte persoane. Un profesor care educă un anumit student poate fi de asemenea descris ca un tutore personal. În multe țări, o persoană care dorește să devină profesor pentru școlile de stat trebuie mai întâi să obțină o calificare profesională sau o acreditare de la o universitate sau colegiu. Profesorii pot utiliza un plan de lecție, pentru a facilita învățarea, oferind un ciclu de studii care se referă la un standard de curriculum.
11. Aviator
Aviatorul este persoana care piloteaza avionul.Pentru a obtine siguranţa persoanelor în aer, precum şi pe teren, a devenit o cerinţă pentru o aeronavă să fie sub controlul operaţional al unui pilot instruit corespunzător, certificat şi curent în orice moment, care este responsabil pentru siguranţa şi finalizarea juridică a zborului.
12. Pompier
Pompierii constituie o organizație de intervenție și ajutor în cazurile de accidente, inundații, incendii sau alte situații asemănătoare, având ca atribuții evitarea sau reducerea efectului negativ asupra persoanelor, animalelor și bunurilor, precum și organizarea acțiunilor de salvare a acestora.
13.Bodyguard ( Garda de corp )
O garda de corp este un tip de agent operativ de securitate sau de guvern care protejează o persoană-de obicei, un celebru, bogat, sau politic important de la figura-de la asalt, răpire, asasinat, urmărire, pierderea de informaţii confidenţiale, atac terorist sau alte ameninţări.
14.Copywriter

Este vorba despre persoana care se ocupa de conceptia si designul mesajelor publicitare (reclame TV, spoturi audio, panouri publicitare). Un junior copywriter castiga intre 300 si 500 de euro pe luna, iar unul cu trei ani de experienta poate sa ajunga si la 2.000 de euro lunar.
15.Auditor financiar
O persoana care are un astfel de job are ca responsabilitate evaluarea proceselor financiare ale unei companii. Un auditor la inceput de cariera castiga 350 de euro lunar, iar dupa ce capata putina experienta ajunge la un venit lunar de 2.000 - 2.500 de euro.
16.Head-hunter
Se ocupa cu recrutarea pentru pozitiile de management sau top management. Un head-hunter se ocupa mai putin pe recrutarea si selectarea candidatilor. El pune accent pe identificarea potentialilor candidati, contactarea si atragerea lor pentru jobul respectiv, mai ales pentru pozitii unde nu exista foarte multi profesionisti. Salariile sunt mari, in jur de 2.000 - 3.000 de euro lunar si chiar mai mult. Depinde de experienta si de notorietate.
17. Executive coach
El ajuta persoanele din management si top management sa se dezvolte personal si sa performeze. Practic, le ajuta sa relationeze mai bine, sa se cunoasca, sa fie buni manageri. Aici salariul depinde foarte mult de numarul de clienti. La o sedinta de coaching se pot castiga intre 100 si 250 de euro, ceea ce inseamna o leafa lunara de cel putin 2.000 de euro.
18.Mediator
Este cel care te ajuta sa gasesti o cale de rezolvare a conflictelor fara sa se ajunga in instanta. Medierea acopera nu doar conflictele comerciale, ci si pe cele de munca, familie. Fiind un job nou aparut, sumele obtinute nu sunt foarte mari, insa cu o munca sustinuta pot fi si de 1.000 de euro lunar.

Cam atat happy Sper ca te-am ajutat. te-am pupat. day dreaming

| Larisa a răspuns:

Pai dupa parerea mea,meserii si pofesii, sunt cam unul si acelasi lucru, fiind doar o mica diferenta intre ele:efortul fizic
1. tamplar,dulgher,sofer,mecanic,hingher,zidar,macelar,vanzator,vatman,drujbist,gunoier,portar,paznic,marinar,muncitor in agricultura,cameraman,camerist,bucatar,ospatar,taietor de lemne, muncitor in constuctii, oameni de servici

2.si acum profesiile(sa zicem asa):prezentator tv,medic,manager,reporter,politist,contabil,operator bancar,economist,profesor,asistent,director executiv,designer,arhitect,fotbalist,gimnast,translator,preot,gelog,inormatician,progrmator,antrenor, arbitru, inginer


cred ca ti-am dat mai multe decat aveai nevoiehee hee