Nu stiu de acea aplicatie. Dar stiu ca la citirea de la distanta vine firma (montatoare) si citeste contoarele. Din afara apartamentului. Altfel, de ce ti-ai mai fi pus contoare destepte si scumpe daca tot tu trebuie sa trimiti indecsii?
Cine a trimis mail-ul? Scrie-le si anunta-i ca ai schimbat contoarele.
Exista contoare care sunt citite de la distanta, adica nu trebuie sa desfaci capacu sa te uiti, pur si simplu trece cu un aparat pe linga canal, pe drum si citeste automat, asta inseamna citire la distanta.
Sint si contoare inteligente, alea trimit ele singure indexul la compania care iti furnizeaza serviciul, dar sigur nu ai asa ceva. In RO nu exista astfel de contoare la apa, ba nici la emectricitate cred ca nu au pus, poate or s-a puna la curent electric dar nu se stie.
Daca ai si primit instiintare sa trimiti indexul, asta inseamna ca compania de apa canal nu trimit ei oameni pe teren sa citeasca, nici vizual si nici de la distnta, chiar daca ai contor genul asta. Nu trebuie sa trimiti indiexul, asa cum face si vecinul tau, dar o sa iti trimita factura estimata, de cele mai multe ori pot trece mult mai mult decat consumi, apoi trimit la nu stiu cate luni o persoana sa citeasca si daca ai platit prea mult nu te mai factureaza o perioada.
Daca vrei sa platesti exact cit consumi, este bine sa trimiti indexul, o poti face online, nu trebuie sa te deplasezi la ei, nici sa suni. Au un webiste, acolo spui numele adresa, indexu, un cont client si aia e tot.
Deci poti trimite indexul daca vrei sa platesti cit consumi, sau poti sa NU trimiti, caz in care te taxeaza ei estimativ.