| Anushka23 a întrebat:

Bună!
Vreau să vopsesc pereții din casă albi, aceștia vor fi curățați in prealabil. In afară de amorsă și lavabilă ( în afară de materialele necesare) mai trebuie vopsea sau altceva? Nu știu exact care sunt pașii și ce materiale necesită.
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Amorsă și lavabila. Cu un șpaclu verifici lavabila veche: dacă va cădea, atunci o dai jos.
Dar înainte de astea îți trebuie scoci de hârtie să acoperi pervazurile și tocurile de la uși și ferestre; folie pentru pardoseala și mobilă; folie strech pentru foaia de ușă. Și mult spor, răbdare și îndemânare.

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Se incepe cu mutarea obiectelor de mobier, demontarea aparatajelor electrice, protejarea suprafetelor care nu vor fi vopsite. Mie aceasta etapa de pregatire mi se pare mai importanta decat toate celelalte, o zi pierduta cu migala te va scuti de eforturi ulterioare mult mai mari. Am cunostinte care au frecat doua săptămâni la parchet si tâmplărie dupa ce au fușerit pregatirea.
Apoi, daca este cazul, se indeparteaza straturile neaderente, umflate, exfoliate si se execută reparatiile necesare, cu glet, pasta de imbinare, mortar, tinci samd, in functie de finisajul camerei, se șlefuiește daca este cazul.
Se desprafuiesc apoi peretii, cu o matura, o perie, o bidinea sau chiar un aspirator. Eu prefer bidineaua uscata. Dupa desprafuire se aplica un strat de amorsa, de preferat nediluata, cu bidineaua.
Dupa ce amorsa s-a uscat bine, se aplica primul strat de lavabil, iar de preferat a doua zi cel de al doilea strat. De pregatit o pensula pentru calorifer, un trafalet pentru colturi si un trafalet mic pentru suprafetele inguste. Atentie mare, poate chiar mai important decat vopseaua este trafaletul, pe care multi il neglijeaza. Cu un trafalet adecvat si de calitate poti obtine un rezultat bun, chiar si cu o vopsea mai ieftina, in schimb oricat ar fi de buna vopseaua, aplicata cu un trafalet de 2 lei sau cu unul destintat altor aplicatii nu vei reusi sa faci treabă.
Unii schimba benzile cu care s-au protejat marginile dupa fiecare etapa, eu am preferat mereu sa le indepartez doarvla final.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Îți mai trebuie niste glet dacă sunt denivelări, gauri

| aditimus a răspuns:

Dupa ce cureti peretii daca sunt cu gauri sau denivelari dai cu glet, pui o plasa si pe urma amorsa si lavabila