anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pe terenul ce il detin este construit un garaj de 6m lungime si 3m latime daca il maresc puti sa fac o camera bucatarie si baie pot scoate autorizatia ca anexa?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca faci o camera, o bucatarie si o baie, cu siguranta nu le vei putea trece ca anexe. Piedica pe care @arrriadna nu o vede este ca acestea nu se incadreaza la categoria anexe, garajul fiind o anexa a unei case, nu casa o anexa a unui garaj. Si diferenta se simte la impozit.
Pentru o recompartimentare nu ai avea nevoie de autorizatie, insa sa "il maresti putin" nu prea ai cum, eventual construind lipit de el o alta cladire, pe care intr-adevar in documente o poti numi anexa (de exemplu magazie de scule sau atelier de lucru).

| simf a răspuns:

Garajul in sine este o anexa, ca grajdul, magazia etc. are autorizatie de constructie? daca da, mergi la urbanism la primarie si o sa te invete cum schimbi destinatia. oricum, inseamna proiect, aviz de urbanism...

| arrriadna a răspuns:

Se pot considera bucataria si baia ca anexe, nu vad care ar fi piedica. Eventual intrebi si tu "bai nene daca imi lipesc o anexa de garaj e vreo problema?" (socrii mei au una din magazii lipita de casa si n-au avut probleme).

| laurici_3736 a răspuns:

Eu am facut ceva asemanator si am scos autorizatie.

| enya_2479 a răspuns:

Da poti scoate autorizatie ca extindere anexa existenta si specifici ca vrei sa mai faci o camera si o baie